Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΈνα «νέο» παλαιό σχολείο το 1ο Λύκειο Ναυπλίου που συμπληρώνει φέτος 85...

Ένα «νέο» παλαιό σχολείο το 1ο Λύκειο Ναυπλίου που συμπληρώνει φέτος 85 χρόνια

Το κτίριο 1ο Λύκειο Ναυπλίου συμπληρώνει φέτος 85 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του το 1934 και ένας πολύ μεγάλος αριθμός των κατοίκων της πόλης θυμάται τον εαυτό του ως μαθητή στις αίθουσές του.

Σήμερα, το πιο παλιό σχολείο του Ναυπλίου εξακολουθεί να στεγάζει μια νέα γενιά, δυναμική και αισιόδοξη, που μορφώνεται και σχεδιάζει το μέλλον της στο σχολείο, το οποίο χωρίς να ξεχνά την ιστορία του αφουγκράζεται και τον ρυθμό της εποχής μας.

Στη χρονιά που πέρασε πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα οργανώθηκαν για την Α΄ και Β΄ τάξη, εκδόθηκε για έκτη χρονιά το μαθητικό μας περιοδικό, μια ομάδα μαθητών συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EUSO έχοντας πρωτεύσει στο τοπικό επίπεδο, έγιναν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, λειτούργησε θεατρική ομάδα και λέσχη ανάγνωσης, πήραμε μέρος σε εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις.

Η βιβλιοθήκη του 1ου Γενικού Λυκείου που περιλαμβάνει ένα σπουδαίο υλικό με κάποια σπάνια βιβλία καταγράφηκε και ανανεώθηκε, αποκτώντας και δανειστικό τμήμα με νέες εκδόσεις και χρηστικά βιβλία για τους μαθητές του σχολείου. Η αίθουσα πληροφορικής και το εργαστήριο χημείας ανακαινίστηκαν και εμπλουτίζονται.

Στους διαδρόμους του 85χρονου κτιρίου οι αναμνήσεις των παλαιότερων μαθητών συγχρονίζονται με το ζωντανό παρόν των νέων μαθητών που μελετούν και προοδεύουν. Τους άριστους ανάμεσά τους βραβεύει από φέτος η επιχείρηση ΤΙΤΑΝ στη μνήμη του Δημητρίου Κορδαλή, παλαιού μαθητή του 1ου ΓΕΛ, με υποτροφία 2500 ευρώ. Χαιρόμαστε που πέντε μαθητές, ισάξιοι μεταξύ τους, θα μοιραστούν τη χορηγία.
Κλείνοντας τη χρονιά αποχαιρετούμε μια άξια και ελπιδοφόρα νέα γενιά που ξεκινά το ταξίδι της στο μέλλον διασχίζοντας για 85η χρονιά την πόρτα του 1ου Λυκείου Ναυπλίου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ