Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από 1/01/20 ξεκαθάρισε ο Κυρ.Μητσοτάκης

Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από 1/01/20 ξεκαθάρισε ο Κυρ.Μητσοτάκης

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από 1/01/20 έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Πρώτου Θέματος”.

 

“Η κουβέντα ότι το πρόγραμμά μας μυρίζει “ανθρώπινο αίμα” είναι πρωτοφανής. Δείχνει τον πανικό τους. Το πρόγραμμά μας είναι αυστηρά κοστολογημένο. Θα ψηφίσουμε μέχρι το Σεπτέμβριο νέο φορολογικό, με τις πρώτες μειώσεις φόρων να ενσωματώνονται από το 2020. Ναι, μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Έχω εμπιστοσύνη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στα δεδομένα που μας δίνουν.

Θεωρώ ότι εάν καταφέρουμε και πετύχουμε το στόχο μας, την επόμενη ημέρα θα πάω στην Ευρώπη και θα τους πω ότι στην Ελλάδα ένα κόμμα πίεσε πολύ τα άκρα (ζητάω από τους πολίτες να αφήσουμε έξω από τη Βουλή και το κόμμα Βελόπουλου) και το κάναμε με μετριοπάθεια. Μας δίνει σημαντικά διαπραγματευτικά όπλα. Από το 2016 έχω μιλήσει για την ανάγκη να μην έχουμε υψηλά πλεονάσματα. Το έγκλημα ήταν το υπερπλεόνασμα”, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σημείωσε επίσης, ότι ο νόμος Κατρούγκαλου θα αλλάξει: “Ο νόμος Κατρούγκαλου έχει πολλά προβλήματα. Όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο λιγότερη πρόσθετη σύνταξη παίρνεις. Εμείς έχουμε αναδείξει την ανάγκη για ένα νέο σύστημα. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ασφαλιστικό τριών πυλώνων. Έχουμε μιλήσει για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις να φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία επιμένει πολύ στις 120 δόσεις.

Και για τις επιχειρήσεις. “Θέλουμε μία πιο εύκολη μεταχείριση για αυτούς που χρωστούν λίγα, Κι ένα δεύτερο σκαλοπάτι μέχρι τις 20.000 ευρώ”, είπε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε οτι:

-Χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή, για να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Εάν δε σχηματιστεί κυβέρνηση, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον 15αύγουστο με απλή αναλογική. Που σημαίνει ότι μετά θα σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.  Δε μπορούμε να συνεννοηθούμε με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Έχουμε διαφορετική αντίληψη για την οικονομία. Για τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Δε μπορώ να φανταστώ συνεννόηση της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

-Έχουμε έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια. Οι υπουργοί θα παραλάβουν έτοιμα νομοσχέδια, στα οποία θα μπορούν να βάλουν τη δική τους πινελιά. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα είναι ένα σφιχτό όργανο.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ