Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠροσοχή την Τρίτη υψηλός κίνδυνος για φωτιά κατηγορία 4 σε Αργολίδα, Αττική...

Προσοχή την Τρίτη υψηλός κίνδυνος για φωτιά κατηγορία 4 σε Αργολίδα, Αττική και Εύβοια

Υψηλός κίνδυνος για φωτιά (κατηγορία κινδύνου 4), σε ορισμένες περιοχές, κυρίως σε Αργολίδα , Αττική και Εύβοια προβλέπεται για την Τρίτη 25 Ιουνίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με ενημέρωση που είχαμε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Πύραρχο Βασίλειο Αλεξόπουλο μας τόνισε ότι αύριο είναι μια πολλή επικίνδυνη ημέρα στην περιοχή μας με αυξημένο τον κίνδυνο και εφιστά την προσοχή όλων ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας για ενδεχόμενη φωτιά
Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες:

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ