Επίθεση κατά του Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Π.Λαφαζάνης

- Advertisement -

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών, χαρακτηριζόταν από αλαζονεία και θράσος.

- Advertisement -

 

Ακόμα, υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης «ήθελε να καθορίσει και την πολιτική σύνθεση της κυβέρνησης ενάντια σε παλαιά ιδρυτικά στελέχη του ιστορικού ΣΥΡΙΖΑ, οι απόψεις των οποίων δεν του ήταν καθόλου αρεστές», ενώ «ραδιουργούσε για να καρατομήσει τον ίδιο από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» επειδή ήταν υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη.

«Ο Γ. Βαρουφάκης πάσχιζε μανιωδώς για τον αποκλεισμό μου από τα οικονομικά υπουργεία, για να μη χαλάσει η εικόνα της κυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα και για να ξορκίσει το Grexit από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το οποίο ποτέ δεν ετέθη από κυβερνητικής πλευράς και φυσικά από τον Γ. Βαρουφάκη, ούτε καν ως διαπραγματευτικό χαρτί, παρ’ όλα όσα υποκριτικά διατείνεται σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε πεισματικά να αναλάβει το υπουργείο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ήταν «πασίγνωστος σε όλους, φανατικός ευρωπαϊστής» και «θιασώτης της ευρωζώνης και του ευρώ» αλλά και ότι «αντιθεσμικά και παράνομα», δεν καλούσαν τον ίδιο στις συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, «ώστε να ραδιουργούν, να συνωμοτούν και να μαγειρεύουν ανενόχλητοι την καταστροφική διαπραγμάτευσή τους με την Τρόικα».

 

- Advertisement -
 

________________