Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔημήτρης Σαλαπάτας: Για να περιφρουρήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών της Αργολίδας

Δημήτρης Σαλαπάτας: Για να περιφρουρήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών της Αργολίδας

Με σημερινή του παρέμβαση ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” δικηγόρος κ. Δημήτρης Σαλαπάτας αναφέρεται στις παθογένειες που κρατούν την Αργολίδα στη στασιμότητα τις τελευταίες δεκαετίες.

Αναφέρει στη παρέμβαση του και φυσικά ζητά την ψήφο μας:

 

Φίλες και φίλοι Αργολιδείς

Η Αργολίδα, θέσει και φύσει, θεωρείται από τους πιο προνομιούχους νομούς της Ελλάδας. Έχει όλο το “πακέτο”. Μικρή χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα, πανέμορφο τοπίο, καταπληκτικές παραλίες, ήπιο κλίμα και τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία της Ελλάδας.

Παρ’όλα αυτά, είναι ένας υποβαθμισμένος και αποκομμένος νομός με πολλά προβλήματα, εξαιτίας της ανικανότητας σχεδόν όλων -χωρίς εξαίρεση- των πολιτικών εκπροσώπων της, από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.  

Στην δεκαετία του ’90 όταν σχεδιάστηκε το νέο δίκτυο των δρόμων ταχείας κυκλοφορίας στην Πελοπόννησο, η Αργολίδα, ενώ είχε την μοναδική ευκαιρία να συνδεθεί, εξαιρέθηκε. Ένας επαρχιακός δρόμος ήπιας κυκλοφορίας συνδέει τις Μυκήνες με το Ναύπλιο. Δρόμος με κακοτεχνίες, επικίνδυνος για την ασφάλεια των οδηγών και  μη ολοκληρωμένος, αφού διακόπτεται ξαφνικά στην περιοχή της Αρχαίας Τίρυνθας.

Επίσης, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που δαπανήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων, τα δρομολόγια του ΟΣΕ διεκόπησαν!

Από την άλλη, η κατασκευή αεροδρομίου στην Αργολίδα, αλλά έστω και στην Τρίπολη, έχει γίνει πλέον ανέκδοτο.

Όσον αφορά την τουριστική χρήση του λιμανιού του Ναυπλίου, βήματα γίνονται, αλλά ουσιαστικά μόνο στα λόγια έχουμε μείνει και στις μακέτες της μαρίνας. Υπολείπονται τα έργα των υποδομών τόσο στο Ναύπλιο, όσο και σε όλους σχεδόν τους παραθαλάσσιους αργολικούς προορισμούς.

Επιπλέον, η Αργολίδα διαθέτει στο κεντρικότερο σημείο της Αργοναυπλίας ένα σημαντικό υδροβιότοπο, ικανό να προσελκύσει πολλούς τουρίστες και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών μας. Δυστυχώς όμως ο υδροβιότοπος της διαδρομής Ναυπλίου – Νέας Κίου είναι παρατημένος στην τύχη του και στις ορέξεις του καθενός που πετά τα σκουπίδια και τα μπάζα του. Στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη βρίσκονται εγκατεστημένες  βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υποβαθμίζουν το φυσικό κάλος της περιοχής και που θα έπρεπε να είναι μέσα σε ένα κατάλληλο βιοτεχνικό χώρο.

Την ίδια στιγμή, από την άλλη πλευρά του Αργολικού κόλπου, πάνω από την Καραθώνα, την πλέον γνωστή και όμορφη παραλία της Αργολίδας, υπάρχει παράνομος σκουπιδότοπος εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχει προοπτική απομάκρυνσης του.

Ο νομός Αργολίδας είναι επιλέον διαιρεμένος σε δύο τμήματα, επαρχία Άργους και Ναυπλίας από τη μία και επαρχία Ερμιονίδας από την άλλη, με ένα κάκιστο οδικό δίκτυο ενδιάμεσα. 

Επίσης ο αγροτικός πληθυσμός της Αργολίδας οδηγείται με βεβαιότητα, σε οικονομικό αδιέξοδο, με μεγάλη μερίδα ευθύνης στον συνεχώς αναβαλλόμενο Ανάβαλο. Από την περίοδο της επταετίας μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες. Ο μεγαλύτερος όγκος του νερού χύνεται στη θάλασσα. Μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση 50 χρόνων του έργου, που η μη  υλοποίηση του, αυξάνει πάρα πολύ το κόστος της αγροτικής παραγωγής.

“Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΛΥΣΗ”  είναι η μόνη Πολιτική Δύναμη  που παρουσιάζει σήμερα ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό, στρατηγικό σχέδιο Ανάπτυξης για την Αργολίδα.

Έχουμε  τη θέληση και με παρόντες δίπλα μας τους πολίτες της Αργολίδας, να περιφρουρήσουμε τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού από το βράδυ τις 7ης Ιουλίου.

Έχουμε την δυνατότητα να συνεισφέρουμε στη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. 

Για να ανατρέψουμε τη στασιμότητα και να δημιουργήσουμε μαζί τις προϋποθέσεις για ένα μέλλον ανάπτυξης και προοπτικής, όπως το αξίζει ο τόπος μας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ