Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑBike Odyssey:Σε εξέλιξη ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες ορεινής ποδηλασίας στον...

Bike Odyssey:Σε εξέλιξη ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται το Bike Odyssey 2019, ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο! που διεξάγεται για 7η χρονιά.

Οι ποδηλάτες ολοκλήρωσαν το 2ο στάδιο, στην διαδρομή Καλλιρόη – Πύλη (81,52 χλμ.) το οποίο περιελάμβανε δυνατές μονομαχίες για τον 9ήμερο αγώνα, μία δυναμική εμφάνιση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας ορεινής ποδηλασίας, ενώ μεγάλη «μάχη» έγινε στον Open Βόρειο 4ήμερο αγώνα.

Στην κατηγορία του 9ήμερου αγώνα έγιναν δυνατές μονομαχίας με την ομάδα της AVRA με τους Γρηγόρη Σουβατζόγλου – Ανέστη Κουρμπέτη, να τερματίζει στην 1η θέση, στην κατηγορία UCI Βόρειος 4ήμερος αγώνας επικράτησε με άνεση το «δίδυμο» της Εθνικής ομάδας με τους Περικλή Ηλία – Δημήτρη Αντωνιάδη, ενώ στην κατηγορία Open Βόρειος 4ήμερος αγώνας, έγινε μεγάλη «μάχη» την οποία κέρδισε η ομάδα No lifers με τους Δημήτρη Καλαμπαλίκη – Ιωάννη Μιχαηλίδη.

Μία δύσκολη αγωνιστική ημέρα για το Bike Odyssey, μία ημέρα με ενδιαφέρουσες μονομαχίες, αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις και υποσχέσεις για τη συνέχεια της μεγαλύτερης και δυσκολότερης ποδηλατικής διοργάνωσης που διεξάγεται στην χώρα μας και εξελίσσεται στην οροσειρά της Πίνδου.

Εννέα ημέρες δράσης στην οροσειρά της Πίνδου, με εκκίνηση το Σάββατο 15/06 από την Σμίξη Γρεβενών και τερματισμό και ολοκλήρωση της διοργάνωσης στην Κάτω Τιθωρέα Φθιώτιδος την Κυριακή 23 Ιουνίου, με ενδιάμεσους σταθμούς το Μέτσοβο, το Νεοχώρι, το Κρίκελλο και τον Αθ. Διάκο, με τους συμμετέχοντες να καλύπτουν απόσταση 637,56χλμ. με 20.531μ. υψ. διαφορά.

Πιο αναλυτικά το τι έγινε στους τρεις αγώνες:

9ήμερος αγώνας

Ίδια… «εικόνα» στον 9ήμερο αγώνα που ξεκίνησε με την ομάδα AVRA των Γρηγόρη Σουβατζόγλου και Ανέστη Κουρμπέτη και την ομάδα Bikeboard.at των Rene Reidinger και Christian Meyer να δίνουν μάχη κυριολεκτικά σώμα με σώμα για την πρώτη θέση.

Μέχρι και το 1ο checkpoint οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν μαζί, έχοντας διαφορά ενάμιση περίπου λεπτού στο ύψος της 1ης τροφοδοσίας. Σταδιακά, ωστόσο, η ομάδα AVRA μεγέθυνε τη διαφορά, με αποτέλεσμα να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, 18 περίπου λεπτά μπροστά από την ομάδα Bikeboard.at

Στην τρίτη θέση ήταν σταθερά η ομάδα SCHC POLAND TEAM από την Πολωνία των Baran Marcin και Fidytek Tomasz. Ομάδα που δεν κινδύνευσε ποτέ ουσιαστικά να πέσει χαμηλότερα, αποτελώντας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την ήρεμη δύναμη του 9ήμερου αγώνα.

Πολύ ενδιαφέρουσα μάχη πραγματοποιήθηκε για την κατάληψη της 4ης, 5ης και 6ης θέσης. Οι ομάδες που ανταγωνίζονταν η μία την άλλη ήταν: η ομάδα Heroes & Zeros των Γιώργου Τσουλουχά και Bo Dudek, η ομάδα Beastie Bikerz Masters των Wolfgang Faßbender και Thomas Wimmer, η ομάδα Pro Trener των Anna Novikova και Oleg Zamotin και η ομάδα Fells Good like a MTF των Louis Fraile και Julian Ammorich.

Οι τέσσερις παραπάνω ομάδες ανταγωνίζονταν σκληρά η μία την άλλη, είχαν διαφορές λίγων λεπτών μεταξύ τους αλλάζοντας σειρά κατάταξης σε κάθε checkpoint του αγώνα. Πιο δυνατά μπήκε η ομάδα Heroes & Zeros, φτάνοντας 4η στο πρώτο checkpoint, τελικά όμως την 4η θέση στο βάθρο κατέκτησαν οι Beastie Bikerz Masters, ακολουθούμενοι από τους Feels Good like a MTF, Heroes & Zeros και Pro Trener κατά σειρά.

UCI Βόρειος 4ήμερος αγώνας

Για ακόμα μία ημέρα επιβεβαίωσαν την πολύ μεγάλη δυναμική τους οι δύο ομάδες της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, οι οποίες όχι μόνο βρισκόταν σταθερά στις πρώτες θέσεις των ποδηλατών του Σταδίου, αλλά έδειξαν χαρακτήρα στα δύσκολα και πήραν για ακόμα μία μέρα με διαφορά την 1η και 2η θέση για το Βόρειο 4ήμερο αγώνα.

Λίγο πριν το 1ο checkpoint η ομάδα των Περικλή Ηλία και Δημήτρη Αντωνιάδη αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, έφτασε με τα πόδια μέχρι το σημείο της 1ης τροφοδοσίας και αναγκάστηκε να αλλάξει ολόκληρο τροχό από το ποδήλατο του Αντωνιάδη, χάνοντας με μία πρώτη ανάγνωση πολύτιμο χρόνο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Έλληνας πρωταθλητής, όμως, έδειξαν την εμπειρία τους, και αφού επιδιόρθωσαν τη ζημιά, ανέβασαν ρυθμούς, έφτασαν 1οι από τους αθλητές της κατηγορίας τους στα επόμενα checkpoints, και τερμάτισαν πρώτοι με εμφατικό τρόπο, έχοντας 11 λεπτά διαφορά από τους 2ους Ηλία Τσορτουκτσίδη και Χαρούν Μολλά.

“Μάχη” στον Open Βόρειο 4ήμερο αγώνα

Συναρπαστική μάχη έγινε για τις τρεις πρώτες θέσεις στο Βόρειο 4ήμερο αγώνα στην κατηγορία Open αθλητών. Οι τρεις ομάδες που εναλλάσσονταν συνεχώς στις θέσεις αυτές ήταν η ομάδα No lifers των Δημήτρη Καλαμπαλίκη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η ομάδα ACTION BIKE CLUB-SIS των Ευριπίδη Βουδούρη και Βασίλη Ζουμούλη και η ομάδα Gatsoulis-Orbea των Θωμά Δημόπουλου και Δημήτρη Καραμέτου.

Οι τρεις παραπάνω ομάδες εναλλάσσονταν στην κατάταξη μέχρι και λίγο πριν το 3ο checkpoint, τελικά όμως την πρώτη θέση στην κατηγορία τους κατέλαβε η ομάδα No lifers, ακολουθούμενη από τις ACTION BIKE CLUB-SIS και Gatsoulis-Orbea.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ