Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ Κορίνθου μεταξύ εργαζομένων και αντιπροσώπου της επιχείρησης Φραγκίστας...

Εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ Κορίνθου μεταξύ εργαζομένων και αντιπροσώπου της επιχείρησης Φραγκίστας στην Αργολίδα

Την Παρασκευή 14/6/2019,  πραγματοποιήθηκε εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ Κορίνθου, μεταξύ ομάδας εργαζομένων της επιχείρησης Γ.Ν. Φραγκίστας Α.Ε., -που εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών-, και μεταξύ αντιπροσώπου της εργοδοσίας. 

Όπως είναι γνωστό, η επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στη συσκευασία και εξαγωγή φρούτων στην Αργολίδα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, έχει προχωρήσει σε παύση λειτουργίας επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους. Αντίστοιχα «στον αέρα», με χρωστούμενα χρήματα από την πώληση των προϊόντων τους, βρίσκονται και  αγρότες της Αργολίδας και άλλων περιοχών.

Η στάση της επιχείρησης και η συνεχιζόμενη άρνησή της να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στοχεύει στην ομηρία των εργαζομένων, στην παραπέρα εξαθλίωσή τους και στην τελική καθυπόταξή τους να σταματήσουν την διεκδίκηση τους. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να μην τρομοκρατούνται από τις πιέσεις της εργοδοσίας που τους ανάγκασε να υπογράψουν ότι θα πληρωθούν τα οφειλόμενα τον Απρίλη του 2020!

Την ίδια στιγμή η επιχείρηση βρίσκεται σε λειτουργία, που σημαίνει εισπράττει, άρα η διεκδίκηση των εργαζομένων για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων επιβάλλεται να δικαιωθεί. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, καμιά εμπιστοσύνη στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και στα κόμματα του κεφαλαίου, ότι δήθεν νοιάζονται, ανησυχούν και θέλουν να προστατέψουν εργαζόμενους και αγρότες. Οι μεν θέλουν όλο και περισσότερα κέρδη και οι δε τους τα εξασφαλίζουν με όλο το  αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και δεν έχουν αφήσει δικαίωμα για δικαίωμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν την οργάνωση, την ενότητα και τη διεκδίκησή τους, να δώσουν αποφασιστική απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν στους εργαζόμενους .
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να διασφαλισθεί η συνέχεια της δουλειάς μας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων
  • Όχι στην απλήρωτη εργασία 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ