Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία πρόγραμμα στοχευμένης τουριστικής προβολής στο...

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία πρόγραμμα στοχευμένης τουριστικής προβολής στο Ναύπλιο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας πρόγραμμα σύγχρονης και στοχευμένης τουριστικής προβολής μέσω συνδυασμένων δράσεων, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία fam trip και δράσεις εξωστρέφειας εκδήλωσης προβολής – προώθησης των προορισμών και προϊόντων της.

Στο πλαίσιο αυτό:
πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, στο ιστορικό κτίριο του Βουλευτικού, το Σάββατο 19 Μαΐου 2019, εκδήλωση καλωσορίσματος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τη Βρετανική tour operator εταιρεία «Eternal Greece Ltd». Πρόκειται για μια εταιρεία με απόλυτη εξειδίκευση στο σχεδιασμό περιηγήσεων αρχαιολογικού, μυθολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος στην Πελοπόννησο, που με ένα οργανωμένο γκρουπ 35 περίπου μελετητών κάστρων, οχυρωματικών έργων και επιλεγμένων αρχαιοτήτων, επισκέφθηκε την Περιφέρειά μας.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο κ. Ιωάννης Σαρρής, Μηχανικός – Αρχιτέκτονας, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής ενότητας Αργολίδας. Παρευρέθη και ο Διευθυντής του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Ψυχάρης.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλιέων παρέστη ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας ενώ την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας εκπροσώπησε ο Αρχαιολόγος κ. Γεώργιος Τσεκές.

Ο φορέας του γκρουπ «The Fortress Study Group (FSG)», μέσω του κ. Geoff Lee Ταμία και Θεματοφύλακα του, απένειμε βραβείο για το Παλαμήδι, ως του καλύτερα συντηρημένου οχυρωματικού έργου στην Πελοπόννησο. Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την γευστική δοκιμή των μοναδικών παραδοσιακών προϊόντων της Πελοποννησιακής γης που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διοργανώθηκε πολύ επιτυχημένο workshop στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο GRECOTEL FILOXENIA, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 σε συνεργασία με τον Τουριστικό οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και των συμμετεχόντων Συλλογικών Φορέων Καταλυμάτων, με παρουσίαση προορισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το workshop πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ταξιδιού φιλοξενίας και εξοικείωσης fam trip, που υλοποιήθηκε στην Πελοπόννησο από 8 έως 12 Ιουνίου 2019 με προσκεκλημένους 26 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας και 2 δημοσιογράφων.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης, Εμπορίου Απασχόλησης και Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Ψυχάρης.

Εκ μέρους του Τ.Ο.Π. παρευρέθη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος ενώ την εισήγηση του Τ.Ο.Π. παρουσίασε ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με γενική αναφορά στην Πελοπόννησο και ενημέρωση για το Mainalon Trail.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, εκπρόσωπος της Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ, εκπρόσωπος της εταιρείας Fishing Trips και άλλοι.
Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό υλικό.

Σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, τόνισε τη σημαντική συμβολή της εκδήλωσης και της διοργάνωσης fam trip σε συνεργασία με τον Τουριστικό οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και φορείς τουρισμού της Πελοποννήσου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Η Πελοπόννησος, επεσήμανε η κα. Νικολάκου, συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον τουρισμό με στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις εξωστρέφειας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ