O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Η θεϊκή πάστα ταψιού που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά

Έχετε γιορτή ή καλεσμένους (ή απλά θέλετε να έχετε γλυκό στο σπίτι) και δεν ξέρετε τι γλυκό να φτιάξετε;
Η απόφαση μόλις έγινε πιο εύκολη γιατί με αυτή την απίθανη και λαχταριστή πάστα ταψιού θα ικανοποιήσετε ακόμη και τους πιο ιδιότροπους καλεσμένους σας.

Tip: Το γλυκό μπορείτε να το φτιάξετε και την προηγούμενη μέρα έτσι θα γλυτώσετε χρόνο με άλλες προετοιμασίες που θα έχετε να κάνετε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΠΑΣΤΕΣ

Για το παντεσπάνι

6 αυγά
6 κουτ. σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ. σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ. σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)

-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λίγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμα τους.Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

Για τη λευκή κρέμα

2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγί(κρύες από το ψυγείο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγί,προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Για την γκανάζ σοκολάτας

200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ. γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
-Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθετω και το μέλι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!!!!!

Πασπαλίζω με νιφάδες σοκολάτας!
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή από Σόφη Τσιώπου –Οι Κουζινίστας

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Έκθεση έργων για την επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Οι ηρωικές μορφές, το πνεύμα της επανάστασης του 1821 και η ορμή των Ελλήνων για…

11 λεπτά πριν

Νέο αιολικό πάρκο στην Αργολίδα από τη “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”

Νέο αιολικό πάρκο στην Αργολίδα έχει στα σκαριά η “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” σύμφωνα με νέο ενημερωτικό…

18 λεπτά πριν

Ναύπλιο: Χριστουγεννιάτικες δράσεις για τα Xριστούγεννα σε κεντρικούς εμπορικούς  δρόμους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Ν.  σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και έχοντας ως στόχο…

3 ώρες πριν

Πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης καμερών για την πάταξη της εγκληματικότητας στην Αργολίδα

Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη,…

4 ώρες πριν

Ενημέρωση από το Παράρτημα Οίκου Ναύτου Ναυπλίου για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

Ενημερώνουμε τους άνεργους ναυτικούς που είναι ασφαλισμένοι στο Παράρτημα Οίκου Ναύτου Ναυπλίου πως δημοσιεύθηκε η…

7 ώρες πριν

Με SMS ή email θα υπενθυμίζεται στους κατόχους πυροβόλων όπλων η ανανέωση άδειας

Με SMS ή email θα υπενθυμίζεται στους κατόχους πυροβόλων όπλων να ανανεώσουν την άδειά τους.…

21 ώρες πριν