Αιτήσεις και όροι συμμετοχής στην 22η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου

- Advertisement -

Ο Δήμος Επιδαύρου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν για 22η συνεχή χρονιά την Έκθεση Αγροτουρισμού στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, το διάστημα 12 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2019, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, πλαισιωμένη από ποικίλες εκδηλώσεις.

- Advertisement -

 

Στην έκθεση μπορούν να λάβουν μέρος παραγωγοί με τα ακόλουθα προϊόντα:

α. Τρόφιμα-Ποτά-ηδύποτα εφόσον είναι: Τοπικά Αγροτικά προϊόντα χύμα ή συσκευασμένα, προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, προϊόντα με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), συνεταιριστικά προϊόντα καθώς επίσης προϊόντα ντόπιων παραγωγών-συλλόγων-επιχειρήσεων που είτε παράγουν, είτε εμπορεύονται προϊόντα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

β. Προϊόντα τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας τα οποία κατασκευάζονται χειροποίητα καθ’ όλη την παραγωγική διαδικασία ή από καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες, συλλόγους ή ιδιώτες με έργα προσωπικής δημιουργίας και πνευματικής ιδιοκτησίας.

γ. Σαπούνια και καλλυντικά παραδοσιακά παραγόμενα ή που η παραγωγή τους βασίζεται στη χρήση φυσικών πρώτων υλών και συστατικών.

δ. Εκδόσεις, γκραβούρες, τουριστικοί οδηγοί, φωτογραφικά και λοιπά λευκώματα που αφορούν: Ελληνικούς προορισμούς και ταξίδια, την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, την λαϊκή τέχνη και παράδοση, ντόπιες γεύσεις, παραδοσιακά προϊόντα και ελληνική κουζίνα.

ε. Καλλωπιστικά μεσογειακά φυτά, κηπευτικά, σπόροι από φυτώρια και ανθοπωλεία (παραγωγοί).

στ. Ξενοδοχειακά καταλύματα, σύλλογοι, ενώσεις, εταιρείες, σύνδεσμοι συναφείς με τον αγροτουρισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως 19/06/2019 είτε αυτοπροσώπως είτε με e-mail: [email protected] ή [email protected]

 

Μεταξύ των όρων συμμετοχής :

  1. Για να γίνει κάποιος δεκτός στην έκθεση θα πρέπει να κατεθέσει συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την έντυπη δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στην πίσω σελίδα εώς τις 19/06/2019. Η αίτηση μπορεί κατατεθεί αυτοπροσώπος ή με e-mail : [email protected] ή [email protected]

3.Προκειμένου να γίνει η επιλογή των εκθετών οι διοργανωτές ζητούν από τους συμμετέχοντες φωτογραφικό υλικό και ενδέχεται και πρόσθετα δικαιολογητικά ή δειγματισμό προϊόντων προκειμένου να πιστοποιήσουν την ποιότητα , την προέλευση και τη συνάφεια τους με το σκοπό της έκθεσης .

4.Το χρηματικό αντίτιμο για κάθε συμμετοχή ορίζεται ως εξής α) Περίπτερο διαστάσεων 2,40* 0.80 (μεγάλο) κόστος 250 € β) Περίπτερο διαστάσεων 1.20 *0.80 (μικρό) κόστος 150€ Το αντίτιμο θα προκαταβάλλεται με την έγκριση της συμμετοχής (τηλεφωνική ενημέρωση από τους διοργανωτές) στον 6125-030020-251 λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με την αναγραφή του ονόματος του εκθέτη και την αναγραφή ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2019 ή στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου από 20/6/2019 εώς 25/6/2019. ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

  1. Στην επιλογή των εκθετών θα συνεκτιμηθεί η ποιότητα των προϊόντων και η συνάφεια τους με το πνεύμα του αγροτουρισμού , η εντοπιότητα των συμμετεχόντων.Προτεραιότητα θα δοθεί σε παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές. Η τοποθέτηση των εκθετών σε θέσεις μέσα στην έκθεση είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των διοργανωτών .
  2. Οι πωλήσεις που πραγματοποιούνται είναι αποκλειστικά ευθύνη των εκθετών και θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την ισχύουσα οικονομική νομοθεσία χωρίς καμία ευθύνη των διοργανωτών.
  3. Δυο και πλέον εκθέτες μπορούν να συμμετέχουν σε ένα περίπτερο εφόσον το επιθυμούν. Στο περίπτερο του Δήμου μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν, συναφή προϊόντα και υπηρεσίες του τόπου που δεν εκπροσωπούνται την έκθεση.
  4. Οι συμμετέχοντες ενδέχεται να κληθούν να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες βραδιές -αφιερώματα σε συγκεκριμένα προϊόντα καθώς και ημερίδες.

-Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 12 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2019(χωρίς παράταση), από τις 17.00μ.μ. έως τις 01.00 τα μεσάνυχτα. Οι εκθέτες θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο και κάθε εργασία τους να έχει περατωθεί έως τις 18.30 μ.μ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.

-Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμετέχουν στην έκθεση και τα 5 τριήμερα .Σε περίπτωση απουσίας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση , οι διοργανωτές δικαιούνται να παραδώσουν το χώρο σε άλλον εκθέτη .Ενδεχόμενη απουσία από την έκθεση δημιουργεί λόγο αποκλεισμού στο μέλλον.

 

- Advertisement -

________________