Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Το σπίτι των παιδιών» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

«Το σπίτι των παιδιών» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Μια ακόμα συνεργασία του Κέντρου «Ελπίδα Ζωής» με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και τους εκπαιδευτικούς των Δ και Γ τάξεων, ολοκληρώθηκε για την φετινή σχολική χρονιά, με την παρουσίαση στους γονείς των μαθητών του Προγράμματος Αγωγής Υγείας, βασισμένο στο υλικό «Το σπίτι των παιδιών», του Κέντρου Πρόληψης Πυξίδα.

 

Η παρουσία του προγράμματος έγινε με εποπτεία από την Ιωάννα Καββεζού (κοινωνική λειτουργό).

Οι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν το πρόγραμμα, στην τάξη τους ολοκληρώνοντας τις 12 εποπτικές συναντήσεις  και πραγματοποίησαν βραχείες παρεμβάσεις προβολής του, διάρκειας δύο μαθητικών ωρών η κάθε μία, την Παρασκευή 7 και την Δευτέρα 10 Ιουνίου αντίστοιχα, με την παρουσία του αρμόδιου στελέχους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια και συζήτηση, οι μικροί μαθητές είδαν θέματα που σχετίζονται με την αναγνώριση θετικών στον άλλον και τον εαυτό, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τέλος την ενίσχυση της συνεργασίας με στόχο την αποφυγή των συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου.

«Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων για την συνεργασία και την σχέση εμπιστοσύνης που είχαμε καθ’ όλη την σχολική χρονιά», τονίζεται από το Κέντρο «Ελπίδα Ζωής».

Συμμετοχή σε αθλητική Εκδήλωση

Αναγνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός ενισχύει την συνεργασία, την επικοινωνία και προάγει έναν υγιή τρόπο ζωής το Κέντρο ανταποκριθήκαμε για μια ακόμα χρονιά στο κάλεσμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου  Άργους- Μυκηνών και συμμετείχε στην 8η αθλητική γιορτή στίβου που διοργάνωσαν.

Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν βραχιολάκια με το μήνυμα “Βάλε στόχο… την ζωή”!

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ