Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑνακοίνωσε τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του ο πρόεδρος της Αργεντινής

Ανακοίνωσε τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του ο πρόεδρος της Αργεντινής

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, παρουσίασε τον υποψήφιο αντιπροέδρό του, που είναι ο Μιγέλ Άνχελ Πιτσέτο, γερουσιαστής επί πολλά έτη, ο οποίος χρημάτισε και επικεφαλής της «κιρτσνερικής» πτέρυγας στο Κοινοβούλιο επί προεδρίας της Κριστίνα Φερνάντες Κίρτσνερ.

 

Ο Πιτσέτο ανήκει στον «ορθολογικό περονισμό», που δεν συντάσσεται με την ηγεσία της Κίρτσνερ και τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχει συμβάλει στη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Αργεντινή. Η επιλογή αυτή άφησε στο περιθώριο το παραδοσιακό κόμμα της Ριζοσπαστικής Κοινωνικής Ένωσης (UCR), που συμμετέχει στη συμμαχία «Θα αλλάξουμε» (Cambiemos) του Μάκρι και το οποίο ήλπιζε πως θα εξασφάλιζε δικό του υποψήφιο για την αντιπροεδρία.

«Στις επερχόμενες εκλογές θα αποφασίσουμε εάν θέλουμε να ζήσουμε σε μία δημοκρατία ή να επιστρέψουμε στον λαϊκιστικό αυταρχισμό. Έχουμε ανάγκη να οικοδομούμε συμφωνίες με περισσή γενναιοδωρία και πατριωτισμό, και θα συμβάλλουν από τη δική τους πλευρά όλοι οι Αργεντινοί που συμμερίζονται αυτές τις αξίες. Θέλω να σας ανακοινώσω πως ο Μιγέλ Άνχελ Πιτσέτο θα με συντροφεύσει ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Έθνους» έγραψε ο Μάκρι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η επιλογή του Μάκρι είναι ριψοκίνδυνη και θα επαληθευθεί μόνον από τα αποτελέσματα. Ο Πιτσέτο είναι πολύπειρος στις πολιτικές διαπραγματεύσεις και το προσωνύμιό του «la rosca» παραπέμπει στα «νήματα» και στο «παξιμάδι της βίδας» ή στο «σπιράλ»–όλα με πολιτική σημασία. Μόλις τερματίσθηκε η προεδρία της Κίρτσνερ, ο Πιτσέτο έλαβε αποστάσεις από το κίνημά της. Έκτοτε, τήρησε στάση συνεργασίας με την κυβέρνηση του Μάκρι, συλλέγοντας υπέρ της τις ψήφους των μη κιρτσνεριστών υποστηρικτών του Περόν για να περάσουν τα πιο σημαντικά νομοσχέδια από το Κοινοβούλιο.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ