Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠιάστηκε ο εμπρηστής του Λυγουριού;;;

Πιάστηκε ο εμπρηστής του Λυγουριού;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες του argonafplia.gr συνελήφθη πριν από λίγο ένας άνδρας στην περιοχή των πυρκαγιών πλησίον του Κέντρου Υγείας Λυγουριού.

 

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για άνδρα μετρίου αναστήματος, σκουρόχρωμου, πιθανά πακιστανού που εργαζόταν σε μαντρί της περιοχής.

Σύμφωνα με άλλη όμως πληροφορία, ο συλληφθέντας είναι λαθρομετανάστης από την Σομαλία που διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής και συνελήφθη όταν πλησίασε μαντρί της περιοχής.

Την αλήθεια των πληροφοριών που δημοσιεύουμε με πάσα επιφύλαξη, θα εξακριβώσουμε τις επόμενες ώρες.

Για την κατάσβεση, ακόμη και αυτή την ώρα, δραστηριοποιούνται πολλοί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , αλλά και εθελοντές με αγροτικά και καρότσες που μεταφέρουν βωτία με νερό.

Για την πρώτη φωτιά η δράση κατάσβεσης ξεκίνησε πριν σχεδόν δύο ώρες. Οι συνεχείς όμως νέες εστίες έχουν μεγαλώσει το μέτωπο προς την κορτφή του βουνού, όπου η πρόσβαση οχημάτων είναι δύσκολη.

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο ώρες στην περιοχή του Λυγουριού στην κατεύθυνση του Θεάτρου Επιδαύρου από φωτιές.

Συγκεκριμένα, ενώ κλήθηκε και κατέφθασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κατάσβεση φωτιάς πλησίον του Κέντρου Υγείας Λυγουριού, στη συνέχεια νέες φωτιές ξέσπασαν λίγο μακρύτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών και πάλι συνεχίστηκαν, αλλά δυστυχώς νέες εστίες εκδηλώθηκαν και πάλι σε μικρή απόσταση.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμούς από ασυνείδητους πολίτες. Το “άσχημο” αυτό παιχνίδι δεν μπορεί να συμβαίνει στις μέρες μας. Δεν μπορεί να απειλείται το πράσινο της πατρίδας μας και ειδικά πέριξ μοναδικών αρχαιολογικών χώρων. Η κοινωνία πρέπει να έχει το νου της και να καταγγέλει ότι ύποπτο πέφτει στην αντίληψη της.

Αυτό που γίνεται σήμερα στο Λυγουριό είναι ανεπίτρεπτο και μόνο η επιμονή πυροσβεστών και εθελοντών μπορεί να βάλει ένα τέλος. Η ώρα είναι 20:00 σε λίγο βραδυάζει και ακόμη δεν έχει δοθεί ένα τέλος. Στην περιοχή πνέει αυτή την ώρα και αέρας.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ