Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»

- Advertisement -

Απέδρασε σήμερα από τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας όπου κρατείτο ο Γιάννης Μιχαηλίδης , που είχε γίνει αρχικά γνωστός ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

- Advertisement -

 

Ο Μιχαηλίδης χθες βράδυ έδωσε κανονικά το παρόν και πήγε στο θάλαμο του. Στο πρωϊνό όμως προσκλητήριο ήταν απών. Προφανώς ο έγκλειστος απέδρασε κατά την διάρκεια της νύκτας. Σήμερα από το πρωί καταζητείται στην γύρω περιοχή, αφού υπάρχει πιθανότητα να μην έχει απομακρυνθεί από την περιοχή. Στην καταδίωξη συμμετέχουν επίγειες δυνάμεις και σκυλιά. 

Ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που επίσης κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας. Έρευνες για το συμβάν διενεργεί η Αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου προκύπτει ότι η εισαγγελέας που εποπτεύει τη λειτουργία των αγροτικών φυλακών της Τίρυνθας είχε προ εβδομάδων αναστείλει τις εκπαιδευτικές άδειες που χορηγούνταν στους Μιχαηλίδη και Μαυρόπουλο επικαλούμενη σχετική οδηγία του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο Έλληνας ποινικός που επίσης κρατείται στην Τίρυνθα πήδηξε το βράδυ της 23ης Μαρτίου τον μαντρότοιχο της φυλακής και λήστεψε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην πόλη του Ναυπλίου, πριν επιστρέψει μερικές ώρες αργότερα στο κελί του. 

Πληροφορίες Argonafplia.gr και kathimerini.gr.

Φωτό: kathimerini.gr

- Advertisement -

________________