Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠέτρος ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει την δημόσια συγγνώμη από τον...

Πέτρος ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει την δημόσια συγγνώμη από τον Παναγιώτη ΝΙΚΑ …(Το Βίντεο της συνέντευξης)

Εξήγγειλε Πολιτικό Φόρουμ στην χθεσινή συνέντευξη τύπου

Μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει σε λίγους μήνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου πήραμε χθες 5 Ιουνίου 2019, όσοι παραβρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Μετά την άσχημη κόντρα Νικολάκου – Μπελόγιαννη, που όλη η Ελλάδα είδε χθες, με την αναίτια επίθεση του καναλάρχη κατά της αντιπεριφερειάρχου κας Νικολάκου και την δική της αντίδραση, που ίσως σήμερα συνεχιστεί στην Εισαγγελία, η συνέντευξη ακολούθησε κανονικά.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στις περιφερειακές εκλογές και τόνισε πως “Δεν νομίζω ότι χάσαμε, νομίζω ότι κερδίσαμε. Το 47% που κέρδισαν οι ελευθερόφρονες είναι νίκη, όταν πάλαιψαν απέναντι σε ένα μέλλοντα πρωθυπουργό και από ένα πρώην πρωθυπουργό”. Στη συνέχεια, άφησε σχετικές αιχμές για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι μεταξύ του κ. Νίκα και άλλων επικεφαλής συνδυασμών της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τατούλης τόνισε πως “Θα μείνουμε εκεί που οι πολίτες μας έταξαν. Ήμαστε αποφασισμένοι, γνωρίζοντες το νόμο για την αυτοδιοίκηση, να προστατεύσουμε το θεσμό από όσους θέλουν να τον ακρωτηριάσουν και να τον παραδώσουν ως κομματικό λάφυρο σε Προέδρους κομμάτων, τέως Πρωθυπουργούς, βουλευτές και μιντιακά κατεστημένα»”.  “Δεν θα αφήσουμε την αυτοδιοίκηση να γίνει όργανο των κομμάτων και των Mεdιa”.

“Χωρίς αυτόνομη αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος . Ζήσαμε όλο αυτό το καιρό ένα πρωτόγνωρο κλίμα εκβιασμών και πιέσεων. Η

Νέα Πελοπόννησος αντιστάθηκε υπηρετώντας την δημοκρατία και τους θεσμούς “ είπε ο κ. Περιφερειάρχης 

Στη συνέχεια μίλησε για ψεύδη που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και αναφέρθηκε στη νέα τροχιά που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να γίνει βαρίδι σε αυτή την πορεία.

Ο κ. Τατούλης καταδίκασε επίσης το παρασκήνιο αυτών των εκλογών. “Όχι στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Όλες οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δεν μπορούν να σταθούν απέναντι από τον Κλεισθένη”. Τόνισε επίσης ότι πολλοί θα πιαστούν αδιάβαστοι, διότι ο Κλεισθένης είναι ένα πολύ σοβαρό νομικό κείμενο, που θέλει μελέτη που δεν έχουν κάνει όσοι εξυφαίνουν ραδιουργίες.

Ανέφερε επίσης ο κ. Τατούλης πως υπήρξαν και συντελεστές που ποτέ δεν τους ενδιέφερε η περιφέρεια, ακόμη και υπόδικοι. Άνθρωποι που ποτε δεν μπόρεσαν να έχουν νόμιμη παρουσία.  Είπε επίσης ότι “όσοι ήσαν απέναντι μας δεν είχαν να πουν τίποτα για το πρόγραμμα τους και δεν είχαν καμία πρόταση.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως “Θα υπηρετήσουμε την πορεία μας με όλες μας τις δυνάμεις. «Θα προστατεύσουμε τα μεγάλα μας έργα, τα οποία εξασφαλίζουν το μέλλον και την προοπτική της Πελοποννήσου και των πολιτών. Η πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου, η Ενεργειακή Κοινότητα της Πελοποννήσου, η αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Πελοποννήσου, το έργο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, το έργο ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου, το έργο ΣΔΙΤ του ολιστικού φωτισμού του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης και δεν μπορούν να ανακοπούν από κανένα». Η όποια αρνητική αντίδραση θα μας βρει ακριβώς απέναντι. Είμαστε οι εγγυητές της πραγματοποίησης αυτών των έργων, τονισε ο κ. Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τους πολίτες που είχαν το δικό τους πεδίο αντιστάσεως, απέναντι σε παραβιάσεις κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και στην κινητοποίηση του μέλλοντος πρωθυπουργού, αλλά και ενός πρώην που δεν είχε κάνει τίποτα σαν πρωθυπουργός για την Πελοπόννησο. Μέχρι το τέλος της θητείας μας θα ήμαστε παρόντες και θα συνεχίσουμε το έργο μας, είπε ο κ. Τατούλης.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην απόφαση η Νέα Πελοπόννησος να μετατραπεί σε ένα πολιτικό φόρουμ. Ανέφερε πως: Σε συνεργασίες και με άλλες υγιείς πολιτικές δυνάμεις θα ξεκινήσει το πολιτικό φόρουμ.   

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το ισόπαλο αποτέλεσμα της κάλπης θα δημιουργήσει ένα νέο Περιφερειακό Συμβούλιο με εκρηκτικό κράμα. Η ισοδύναμη στήριξη των 17 συμβούλων σε κάθε ένα από τους δύο πρώτους συνδυασμούς σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες 17 κατανεμημένες έδρες στους άλλους επτά συνδυασμούς του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η ένδειξη του τι θα επακολουθήσει. Σημείο κλειδί πάντως θα αποτελέσει η απόφαση του τρίτου συνδυασμού που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κρατήσουν δική τους γραμμή ή θα υποκύψουν στο “μέλι” που πλουσιοπάροχα θα τους προσφέρει η μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;;;

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ