Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑύξηση 20% αναμένει η MSC Cruises σε Ελλάδα και Κύπρο το 2019

Αύξηση 20% αναμένει η MSC Cruises σε Ελλάδα και Κύπρο το 2019

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τη MSC Cruises έλαβε χώρα στο Domotel Kastri Conference Center, στο πλαίσιο του φετινού 5ου Posidonia Sea Tourism Forum:

Η παρουσίαση έγινε υπό την αιγίδα του FEDHatta σε συνεργασία με τους επίσημους αντιπροσώπους της MSC Cruises στην Ελλάδα Cruiseway Travel και Top Kinisis Travel. O κ. Angelo Capurro, Executive Director της MSC Cruises μίλησε για την εξέλιξη του Ομίλου MSC Cruises τόσο διεθνώς όσο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Capurro σημείωσε ότι η αύξηση σε Ελλάδα και Κύπρο για την MSC Cruises ανήλθε σε 31% το 2017, στο εντυπωσιακό 72% το 2018, ενώ για το 2019 αναμένεται αύξηση 20%, με τον αριθμό των επιβατών που τα πλοία της εταιρείας έφεραν στα ελληνικά λιμάνια να ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια.

“Για το 2020, τα νέα κρουαζιερόπλοια που θα αναχωρούν από τον Πειραιά θα είναι το MSC Musica και το MSC Orchestra”, είπε ο κ. Capurro, ερχόμενα να προστεθούν στα κρουαζιερόπλοια MSC Lirica, MSC Magnifica, MSC Opera και MSC Simfonia, που θα προσεγγίζουν στο λιμάνι του Πειραιά το φετινό καλοκαίρι.

Ο κ. Capurro αναφέρθηκε και στο νέο concept της εταιρείας, το “MSC Yacht Club”, το οποίο θα υπάρχει σε όλα τα νέα πλοία και θα παρέχει στα μέλη του αποκλειστικότητα και ιδιωτικότητα εν πλω.

Η εταιρεία είχε αύξηση 800% τη δεκαετία 2003-2013 σε επιβάτες, ενώ τα λιμάνια προσέγγισης ανέρχονται σε 211. Όσον αφορά στο στόλο, ο Executive Director της MSC Cruises ανέφερε ότι την περίοδο 2003-2013 ναυπηγήθηκαν 12 κρουαζιερόπλοια, ενώ την ερχόμενη δεκαετία 2017-2027 τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises θα ανέλθουν σε 17.

Δύο κρουαζιέρες από Πειραιά με την MSC, για το καλοκαίρι του 2019

Για το φετινό καλοκαίρι, οι κρουαζιέρες της MSC Cruises ξεκινούν από τον Πειραιά προς γνωστές ιστορικές πόλεις και λιμάνια της Αδριατικής Θάλασσας και επισκέπτονται, γυρίζοντας στον Πειραιά, θρυλικούς ελληνικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο “MSC Musica” θα αναχωρεί για κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων κάθε Τετάρτη από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου (5 Ιουνίου – 2 Οκτωβρίου 2019) από τον Πειραιά και θα κατευθύνεται μέσω Αγίων Σαράντα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Το Ντουμπρόβνικ, ένα μεσαιωνικό λιμάνι γνωστό και ως “το μαργαριτάρι της Μεσογείου”, αποτελεί “must” προορισμό λόγω της μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα καλοδιατηρημένα κτίριά του. Δίκαια έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, από το 1979.

Επόμενος προορισμός η πάλαι ποτέ “κοσμοκράτειρα” πόλη της Βενετίας, χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών, που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Η απαράμιλλη γοητεία της καθηλώνει τον επισκέπτη, προσφέροντάς του ένα μοναδικό ιστορικό όσο και “θεατρικό” τοπίο. Στην επιστροφή του από τη Βενετία το MSC Musica περνά από το ξακουστό λιμάνι της Απουλίας, το Πρίντεζι, ενώ στα ελληνικά νερά πια, επισκέπτεται το λιμάνι του Κατάκολου, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες του να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία. Πριν την επιστροφή του στον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο κάνει στάση στη Μύκονο.

Το κρουαζιερόπλοιο “MSC Magnifica” επίσης θα αναχωρεί για κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων κάθε Πέμπτη από τον Πειραιά (6 Ιουνίου – 3 Οκτωβρίου 2019) και για τους ίδιους καλοκαιρινούς μήνες μέσω Κέρκυρας θα επισκέπτεται το Κότορ στο Μαυροβούνιο. Το Κότορ μια μοναδική μεσαιωνική πόλη με επιβλητικά τείχη βρίσκεται στην αρχή των “φιόρδ των Βαλκανίων”. Το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίζει για τη Βενετία και το Μπάρι, το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας, ενώ στα ελληνικά νερά θα προσεγγίζει το Κατάκολο, δίνοντας ευκαιρία για επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία και τη Σαντορίνη.

Όπως δήλωσε η κα Τατιάνα Χάμπα, πρόεδρος της Cruiseway Travel, “…εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι Έλληνες δε διστάζουν πλέον να κάνουν διακοπές πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο και η εταιρεία μας, η Cruiseway Travel, έχει καταφέρει να προσφέρει πολύ προσιτές τιμές. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που η ανταπόκριση της ελληνικής αγοράς είναι θετική στην κρουαζιέρα, με δεδομένο ότι η χώρα μας αλλά και η Αδριατική αποτελούν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κρουαζιέρας παγκοσμίως. Θεωρούμε ότι αργά αλλά σταθερά, η κρουαζιέρα αποκτά στην ταξιδιωτική ψυχή των Ελλήνων, τη θέση που της αξίζει”.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ