Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑΡΓΟΣ: "Pour Vous" Ρεσιτάλ πιάνου του Ανδρέα Χρηστάκη στην Αίθ. Τέχνης και...

ΑΡΓΟΣ: “Pour Vous” Ρεσιτάλ πιάνου του Ανδρέα Χρηστάκη στην Αίθ. Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος»

“Pour Vous” Ρεσιτάλ πιάνου του Ανδρέα Χρηστάκη σε έργα των J. S. Bach, P.I. Tchaikovsky, J. Haydn, F. Chopin, Yiruma, P. Glass
Χορός-χορογραφία: Βιβή Μπρακουμάτσου, Λίνα Ευσταθίου
Απαγγελία: Σοφία Καψούρου

Κυριακή 9 Ιουνίου, 20.30 μ.μ, στην Αίθ. Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο Ανδρέας Χρηστάκης και οι εξαιρετικές Βιβή Μπρακουμάτσου, Λίνα Ευσταθίου και Σοφία Καψούρου, καλεσμένοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους- Μυκηνών θα προσφέρουν στο κοινό μια πολύμορφη, νεανική και αισθαντική μουσική παράσταση αφιερωμένη στο σύλλογο Abbeville Argos Amitié και σε όλους τους φίλους στην αδελφοποιημένη πόλη, ως ελάχιστη ανταπόδοση για την 17η Ελληνική Εβδομάδα .

«Συναισθήματα ανάκατα που μέσα από τη δύναμη της μουσικής αναδύονται στο σήμερα και ζωντανεύουν για να βρουν τη θέση τους στον καθένα μας, έτσι όπως αυτός τα εκλαμβάνει κι έτσι όπως αυτά ενσωματώνονται στις διάφορες ζωές ξεχωριστά. Ένα μουσικό ψηφιδωτό που παίζει με τις διαθέσεις και τα ύφη. Τον διαλογισμό, τον ρομαντισμό, το χιούμορ, το κέφι, τον σαρκασμό, την αγάπη, τις προσδοκίες, τη μοναξιά. Ένας αισθητηριακά αισθαντικός διάλογος μεταξύ πιάνου, κίνησης, εικόνας και λόγου.  
Ένας ταξιδιώτης επιστρέφει και διαλέγει από ένα παλιό σεντούκι μουσικές και εικόνες που έχουν όλες έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη. Με μουσικές επιλογές από τις ποιητικές “Εποχές” του Τσαϊκόφσκι επενδυμένες αντιστικτικά με κείμενα Ρώσων συγγραφέων όπως ο Τολστόι, ο Ντοστογιέφσκι και ο Τσέχοφ, το Πρελούδιο και Φούγκα σε λα μινόρε για εκκλησιαστικό όργανο του J.S.Bach σε μεταγραφή για πιάνο του F. Liszt με κείμενο-σχόλιο για τη ζωή των μουσικών του Ουρουγουανού
F. Ηernández, μέχρι τις μελωδίες του C. Debussy, τον ποιητικό ρεαλισμό του
T. Williams και από τις συνθέσεις των D. Scarlatti, J. Haydn. και F. Chopin στη μινιμαλιστική πληρότητα του P. Glass και τις σύγχρονα οικείες διαλογιστικές μελωδίες του Yiruma επιχειρείται “Pour Vous” μια γενναιόδωρα δοσμένη μουσική κι αισθητική τοιχογραφία που αγκαλιάζει αντιφάσεις και τις ομογενοποιεί.»

Από το Ωδείο
Λιάνα Λημνιούδη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ