Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΕκλογές 2019: Ανησυχία για μεγάλη αποχή στον δεύτερο γύρο

Εκλογές 2019: Ανησυχία για μεγάλη αποχή στον δεύτερο γύρο

Κυβέρνηση και κομματικά επιτελεία βλέπουν χαμηλή συμμετοχή μέχρι τώρα στην εκλογική διαδικασία

Μειωμένη εμφανίζεται μέχρι τώρα η προσέλευση στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα από τα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στα κομματικά επιτελεία για καταγραφή μεγάλου ποσοστού αποχής.

Το θετικό μήνυμα είναι το γεγονός ότι δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και ουρές στην εκλογική διαδικασία. Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγεται σε 7 περιφέρειες και 229 δήμους. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 21:00, από τη Singular Logic. Δεν θα υπάρξει αυτήν την Κυριακή exit poll.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με τον πρώτο γύρο, στα οποία θα υπάρχουν οι ίδιες εφορευτικές επιτροπές και δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Άλλωστε, στο πνεύμα της συμμετοχής στη διαδικασία ήταν και οι δηλώσεις των πολιτικών ηγετών, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ