Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤατούλης στον Σκάι: "Είμαι από τα παλαιότερα στελέχη της ΝΔ αλλά η...

Τατούλης στον Σκάι: “Είμαι από τα παλαιότερα στελέχη της ΝΔ αλλά η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυστηρά μακριά από τα κόμματα, ανήκει σε όλους τους πολίτες(ΒΙΝΤΕΟ)

Υπερήφανος για το ισχυρό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή κοινότητα και στην επικράτεια δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιος κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή Αταίριαστοι με τους δημοσιογράφους κ.κ. Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο την Πέμπτη 30 Μαΐου.

 

«Μην ξεχνάμε ότι η Πελοπόννησος, μια ιστορική περιφέρεια, είχε το όνομά της, αλλά δεν είχε ποτέ την οργάνωσή της και ποτέ δεν είχε δυναμικό προφίλ στην επικράτεια. Είμαι σίγουρος ότι η πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις με εξαιρετικές επιτυχίες πάνω σε αυτούς τους τομείς» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.

Υπερήφανος δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου ως ένα από τα καλύτερα οδικά δίκτυα στη χώρα. «Έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε όλους τους οδικούς άξονες, εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ακόμα και στο δημοτικό, όπου μας έχει ζητηθεί. Ασφαλώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι ότι ολοκληρώσαμε τα πάντα και ξέρουμε ότι απαιτείται διαρκής προσπάθεια βελτίωσής του» δήλωσε ο κ. Τατούλης και συνέχισε «δεν μπορώ να αντέξω τη μιζέρια, το λαϊκισμό και την απόλυτη άγνοια. Πρώτα και κύρια θεωρώ ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει μπει σε μια λογική ενός ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος δημιουργεί ρήγματα στην προσπάθεια που κάνουμε να παρουσιάσουμε την Πελοπόννησο στη διεθνή κοινότητα. Λέει ότι θα κάνει βελτιώσεις. Δε γνωρίζει καθόλου τι απαιτείται. Ζητά από τώρα 200 ή 250 εκατομμύρια. Δεν έχει ωστόσο βρει εργαλεία για να χρηματοδοτήσει αυτό που σκέπτεται να προτείνει».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Τατούλης τόνισε «η μεγάλη ευθύνη για τα σκουπίδια ανήκει στον απερχόμενο Δήμαρχο Καλαμάτας. Η καθυστέρηση της λύσης του προβλήματος έγινε ενσυνείδητα από τον ίδιο. Είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων είναι των Δήμων, οι οποίοι σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά επειδή καταδικάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Ζήτησαν από την τότε Κυβέρνηση να αναλάβει η ίδια τη λύση του προβλήματος, η οποία απευθύνθηκε σε μένα και ασφαλώς δέχτηκα, γιατί μπορούσα, να το λύσω».

«Το μοντέλο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων ήταν ένα πρωτοφανές μοντέλο, το οποίο εμείς προωθήσαμε για την οριστική επίλυση του προβλήματος» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε «ο κ. Νίκας τότε ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου ήταν στην αρχή μαζί μας. Το 2012 ξαφνικά αντέδρασε στο σχέδιό μας, χωρίς να πει ποτέ το λόγο. Αποκαλύφθηκε ωστόσο εκ των υστέρων, μετά την αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, το μεγάλο έγκλημα που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, στη Φολόη και στη Γορτυνία, όπου τα σκουπίδια της Καλαμάτας με συγκεκριμένο ανάδοχο θάβονταν ανεξέλεγκτα στους αρχαιολογικούς χώρους, για τα οποία υπέγραψε συμβάσεις 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ο Δήμαρχος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι κατηγορούμενος για αυτό το λόγο».

«Παραμένω στην κεντρική πολιτική σκηνή και είμαι από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχω υλοποιήσει καμία πολιτική που να μην είχε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, με το φιλελεύθερο κεντροδεξιό χώρο. Ασφαλώς και έχω κριτική στάση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Δεν την έχω τώρα. Την είχα πάντοτε και το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες. Τοποθετούμαι συνεπώς ευθέως στο ερώτημα αν θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή, τονίζοντας ωστόσο ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι η προσπάθεια που κάναμε και κάνουμε. Ότι για πρώτη φορά ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, ένας ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός συνδυασμός, διεκδικεί την κοινή πορεία του με τους πολίτες».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ