Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΓιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2019 με προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Άργος

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2019 με προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Άργος

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων,

εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς τους/τις Εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/-τριες των σχολείων, για τη συμμετοχή τους στην παρουσίαση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Υγείας, που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019.

Η παρουσίαση έγινε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άργους και συμμετείχαν σχολεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Από το 1ο ΕΠΑ.Λ Άργους & το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο ‘Αργους παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο: “Μια απέραντη Αγάπη”, βραβευμένο με το 3ο βραβείο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας. Επίσης το ντοκιμαντέρ με τίτλο: “Ο άγνωστος Σωτήρας”. Στην είσοδο του κτιρίου έγινε έκθεση κατασκευών των μαθητών με τίτλο: “Κατασκευές – μινιατούρες”.

Από το 1ο Γυμνάσιο ‘Αργους παρουσιάστηκε το πρόγραμμα: “Περιβαλλοντικό Θεατροσκόπιο” και το πρόγραμμα: “Με καπετάνιο μας τον Οδυσσέα”.

Από το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου παρουσιάστηκε η σχολική εφημερίδα με τίτλο: “Γυμνασιοτυπία”.

Από το 4ο Γυμνάσιο ‘Αργους παρουσιάστηκε το πρόγραμμα: “Το κλίμα αλλάζει. Εμείς;” στο πλαίσιο του οποίου κατασκευάστηκε επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Η αίθουσα πλημμύρησε από τη θετική ενέργεια των μαθητών/-τριών που με ενθουσιασμό και χαρά παρουσίασαν τα προγράμματά τους.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα προγράμματα υλοποιούνται με εθελοντική εργασία των Εκπαιδευτικών – πέραν του ωραρίου τους – και άρα για αυτό τον λόγο, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται ο 46χρονος έμπορος κρεάτων και τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε θαμμένο στο χωριό Ανατολικό, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης του άτυχου κτηνοτρόφου, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τον Νοέμβριο του 2016, γράφτηκε χθες το απόγευμα στην κτηνοτροφική μονάδα του 46χρονου, όπου έφτασαν αστυνομικοί προκειμένου να ερευνήσουν τις εγκαταστάσεις, με τη συνδρομή ειδικού εξοπλισμού και ανιχνευτή μετάλλων. Υπό τις συνθήκες αυτές ο έμπορος υπέδειξε το σημείο όπου ήταν θαμμένη η σορός του 59χρονου, όπως επίσης ένα δεύτερο σημείο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, όπου ο ίδιος είχε θάψει το αγροτικό αυτοκίνητο του νεκρού.

“Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Ιωάννης Γιατράκος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ