Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΤην Κυριακή διακυβεύεται η ανεξαρτησία της Πελοποννήσου από το κομματικό κράτος

Την Κυριακή διακυβεύεται η ανεξαρτησία της Πελοποννήσου από το κομματικό κράτος

Και όμως η ψήφος των νομών Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας για τις Περιφερειακές Εκλογές Πελοποννήσου την περασμένη Κυριακή είχε ένα δικό της πολύ δυνατό μήνυμα. Η Αρκαδία φυσιολογικά ψήφισε τον Αρκάδα Πέτρο Τατούλη και η Μεσσηνία τον Μεσσήνιο Παναγιώτη Νίκα. Η ψήφος όμως των τριών πρώτων νομών, γιατί πήγε στον Πέτρο Τατούλη; Σαφέστατα γιατί οι Πελοποννήσιοι έχουν καταλάβει όλα τα παρακάτω…

 

Τα τελευταία χρόνια οι παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες έχουν αποδείξει ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή “η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει”. Η Πελοπόννησος είναι μια ολότητα. Είναι μια οικονομική, ιστορική και κοινωνική οντότητα με κοινά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά. Είναι μια περιφέρεια που ενωμένη κρύβει μια τεράστια δύναμη, ικανή να σταθεί όχι μόνο μέσα στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά να είναι και ισχυρή σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Αντίθετα τι είναι κάθε επαρχία της Πελοποννήσου, ακόμη και κάθε νομός; Καρυδότσουφλο στα κύματα. Σταγόνα στον ωκεανό. Αυτές τις τόσο απλές διαπιστώσεις έχουν κάνει οι Πελοπονήσιοι χρόνια τώρα και βγήκαν από τα μπλέ, πράσινα και κόκκινα καφενεία τους και ακολουθούν τον Πέτρο Τατούλη. Βρήκαν την έκφραση της προοπτικής, κατάλαβαν την ματαιότητα της κομματικής αντιπαράθεσης, συνειδητοποίησαν την συμπληρωματικότητα των χαρακτηριστικών τους και άρχισαν στην θέση του εγώ τους να βάζουν την έννοια της συνεργασίας και της οικοδόμησης μιας ισχυρής Πελοποννήσου.

Ο Πέτρος Τατούλης δεν είναι απλά ένας περιφερειάρχης ή ένας πολιτικός άνδρας. Είναι ο οραματιστής μιας δυνατής Πελοποννήσου, μιας “Νέας Πελοποννήσου”, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς τα εμπρός, με σύγχρονες μεθόδους αυξάνει την συνοχή της στο εσωτερικό και ανοίγει την αγκαλιά της στο εξωτερικό για να αποκτήσει περισσότερους φίλους, συνεργάτες, επισκέπτες και θαυμαστές.

 

Αντίθετα με τον Πέτρο Τατούλη, ο Παναγιώτης Νίκας αντιπροσωπεύει το χθες, την συντήρηση, τον διχασμό των πολύχρωμων καφενείων, την διαιρεμένη κοινωνία του χθες, που οι σημερινοί Πελοποννήσιοι θέλουν να ξεχάσουν. Ο Παναγιώτης Νίκας αντιπροσωπεύει την εξάρτηση από τα κομματικά γρανάζια, τις πολιτικάντικες πρακτικές με αγκιστρωμένους πολίτες πίσω από αξιωματούχους του συστήματος, που περιμένουν δεκαετίες για ένα ρουσφετάκι.

Ο Πέτρος Τατούλης κοιτάζει τον Πελοποννήσιο πολίτη στα μάτια και τον καλεί σε συμπόρευση. Τον καλεί να βάλει τον τόπο του μπροστά, την ενωμένη Πελοπόννησο. Να προστατεύσει όσα έχουν με αγώνες κατακτηθεί. Γιαυτό, οι ψηφοφόροι όλων των νομών πλην Μεσσηνίας, τον επιβράβευσαν με την ψήφο τους. Είναι άλλο πράγμα ο τόπος μας και άλλο πράγμα το Κράτος μας.

Την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για τον τόπο μας, την Περιφέρεια μας, την δική μας Πελοπόννησο. Στα τέλη Ιουνίου θα ψηφίσουμε για το κράτος και την κυβέρνηση. Άλλη επιλογή ή μια και άλλη η άλλη.

Ας μην αφήσουμε τις “σειρήνες” του συστήματος και του Αθηνοκεντρικού κράτους να μας παρασύρουν στα βράχια.

Ας μην αφήσουμε να διαιρεθεί και πάλι η Πελοπόννησος. Ας θυμηθούμε την ιστορία μας. Όχι στην κομματική αυτοδιοίκηση.

Ας μην παραδοθούμε στην βούληση όλων αυτών, που δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει υπερηφάνεια, πατριωτισμός, ομοψυχία και ενότητα των Πελοποννησίων.

Την ερχόμενη Κυριακή ας δώσουμε ένα μάθημα σε όλους εκείνους που θέλουν να γκρεμίσουν, ότι έχει κτιστεί τα τελευταία χρόνια και ας δώσουμε με την ψήφο μας την δύναμη στον Πέτρο Τατούλη να μας οδηγήσει όλους μαζί μπροστά, στην “Νέα Πελοπόννησο”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ