Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Τσίπρας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα.
4 χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρέμα και τη στήριξη του ελληνικού λαού. Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη του μνημονίου και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα της πατρίδας. Δεν κρυφτήκαμε, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Την αλήθεια θα πούμε και τώρα. Δύο δρόμοι υπάρχουν και τώρα. Ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα Μνημόνια και από την άλλη πλευρά ο δρόμος της επιστροφής στην κρίση στο σκοτάδι των ολιγαρχών.
Ζητήσαμε εμπιστοσύνη στο σχέδιο μάς έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητεί την πορεία και τα μέτρα για να μην μπορούν να πάρουν κάποιοι πίσω τις θυσίες και του κόπους του λαού.
Το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μου, δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω το αποτέλεσμα. Ποτέ αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα δεν επέλεξα τον εύκολα δρόμο δεν θα το κάνω ούτε τώρα.
Μένω πιστός στις αρχές μας.
Η αφοσίωσή μας στο λαό είναι ηθική υποχρέωση είναι η ψυχή μας, η ψυχή μου.
Κανείς μας δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε.
Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει το σχέδιό μας για έξοδο από κρίση. Ηδη το κάνει.
Ομως η τελική ετυμηγορία ανήκει στο λαό, σε όλους εσάς.
Δεν πρόκειται να αποδράσω ούτε να το βάλω στα πόδια, να παραιτηθώ από τον αγώνα για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ημουν εδώ θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως έχουμε κάνει και στις πιο δύσκολες στιγμές.
Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον ΠτΔ να προκηρύξω εκλογές για να λάβει ο λαός την απόφαση».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/proores-ekloges-anakoinose-o-tsipras

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ