Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπισκέψεις σε Λυγουριό, Άργος και Κρανίδι απο το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων

Επισκέψεις σε Λυγουριό, Άργος και Κρανίδι απο το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων

Η κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων, ολοκληρώνει το πρόγραμμα επισκέψεών της για τον Μάϊο σε Ναύπλιο, Άργος, Λυγουριό και Κρανίδι, στις 31 του μήνα.

 

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 24/5 θα βρίσκεται στο Λυγουριό, την Δευτέρα 27/5 θα βρίσκεται στο Κρανίδι, απο Τρίτη 28 εως και Πέμπτη 30/5 στο Άργος και την Παρασκευή 31/5 στο Λυγουριό.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί στο πλαίσιο της Πράξης:«Κέντρο Κοινότητας και Κινητής Μονάδας στο Δήμο Ναυπλιέων με περιοχή ευθύνης την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας » και Εταίρους τους Δήμους Αργους-Μυκηνών ,Επιδαύρου κι Ερμιονίδας ,με Κωδικό ΟΠΣ 5003235 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα«Πελοπόννησος 2014-2020».

Πρόκειται για μία νέα δομή που αποτελεί το βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου “One Stop Shοp”, με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, το οποίο, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του κάθε Ο.Τ.Α., αποτελούν μία δράση «ομπρέλα» παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται και ενισχύοντας τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, οι ρυθμίσεις του Ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Γ.Γ. Διά Βίου Μάθησης κλπ.

Οι Δήμοι –Εταίροι θα υποστηρίζονται μέσω «Κινητής Μονάδας»(Κ.Μ.) ,η οποία αποτελεί βραχίονα του Κέντρου Κοινότητας.

ΣΤΟΧΟΣ

  1. Παροχή ενός φάσματος κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά πόρων και να επιτευχθεί η ολιστική παρέμβαση σε πολλές ομάδες πληθυσμού
    2. Υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ναυπλιέων και των Δήμων Εταίρων, καθώς και το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Το Κέντρο Κοινότητας μέσω τεκμηριωμένων παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και Υπηρεσίες (Υπηρεσίες Ο.Τ.Α., Δημόσιες Υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, συμβάλλοντας έτσι στην αξιοποίηση των εν λόγω φορέων και Υπηρεσιών.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ: Δευτέρα – Παρασκευή

Το Κέντρο Κοινότητας (συμπεριλαμβανομένης της κινητής Μονάδας) λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επί οκταώρου βάσεως πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή). Προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου εξαιτίας τοπικών αναγκών και κατά τις απογευματινές ώρες, με εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού του Κέντρου (βάρδιες) ,προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα της δομής και η καλύτερη κάλυψη των αναγκών του εξυπηρετούμενου πληθυσμού.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το προσωπικό του Κέντρου είναι το : 2752022795

Το κέντρο στεγάζεται στην Δ/νση: Οικισμός Ο.Ε.Κ. ” Ναύπλιο ΙΙΙ” 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ