Εξιχνιάστηκε ληστεία σε οικία στην Αρκαδία-Συνελήφθησαν οι δύο απο τους τρείς δράστες

- Advertisement -

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, περίπτωση ληστείας σε οικία ηλικιωμένης, που είχε γίνει το βράδυ της 11ης/1/2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας.

- Advertisement -

 

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης (21/5), μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών και Ναυπλίου, εντόπισαν τον 23χρονο και τον 47χρονο στην Τρίπολη και το Ναύπλιο και τους συνέλαβαν, μετά από ισάριθμα Εντάλματα της κας Ανακρίτριας Ναυπλίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, την 11.1.2019 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης γυναίκας και με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και αφού αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, τράπηκαν σε φυγή.

Όπως επιπλέον προέκυψε, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπή, καθώς και μία απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για τη σύλληψη του 26χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

- Advertisement -

________________