Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠρότυπη αειφόρα Περιφέρεια πιστοποιείται η Πελοπόννησος  

Πρότυπη αειφόρα Περιφέρεια πιστοποιείται η Πελοπόννησος  

Μια ακόμα πρωτοπορία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πιστοποίησή της σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS (EcoManagement & Audit Scheme)

και τα διεθνή πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2015, διαδικασία η οποία ξεκίνησε στην έδρα της Περιφέρειας στο Διοικητήριο στις 20 και 21 Μαΐου 2019, από τον διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, καθώς η Πελοπόννησος θα είναι η 1η Περιφέρεια στη χώρα που επιδιώκει εθελοντική συμμόρφωση με τον κανονισμό της Ε.Ε. & τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα. Το αποτέλεσμα της πιστοποίησης αυτής αναμένεται να της προσδώσει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις περαιτέρω βιώσιμες αναπτυξιακές δράσεις συγχρηματοδοτούμενες από την ΕΕ. Θα μπορέσει επίσης να αναπτύξει βάσει υφισταμένου Περιφερειακού σχεδίου την κυκλική οικονομία και να προσφέρει την δυνατότητα διασύνδεσης και συνεργασίας με αειφόρες επιχειρήσεις και οργανισμούς εντός και εκτός των συνόρων. Το συνολικό προσδοκώμενο αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής επιλογής θα είναι η Πελοπόννησος να αποτελέσει μια πιστοποιημένη Αειφόρο Περιφέρεια που θα προσφέρει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και προστιθέμενη αξία.

Φωτογραφία
Από αριστερά ο Επιστημονικός σύμβουλος της Περιφέρειας κος Λάμπρος Μπούκλης, ο επιθεωρητής κος Ιωαννης Τσίκος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κος Ιωάννης Σταματάκος και ο εκπρόσωπος Διοικητικού της Περιφέρειας κος Αριστοτέλης Γκανάς.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ