Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν αντάρτες

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν αντάρτες

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι από την Υεμένη εναντίον της Μέκκας, μετέδωσαν σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης, καθώς συνεχίζει να αυξάνεται η ένταση στον Κόλπο.

 

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στην Υεμένη, δήλωσε ότι η σαουδαραβική αεράμυνα αναχαίτισε και «εξουδετέρωσε» το βράδυ της Δευτέρας «πυραύλους» πάνω από τις πόλεις Τζέντα και Τάεφ στο δυτικό τμήμα του βασιλείου, χωρίς να διευκρινίζει το είδος ούτε την προέλευσή του.

Οι Χούθι «προσπάθησαν να πλήξουν τη Μέκκα με δύο πυραύλους», είναι ο τίτλος της «Asharq al Awsat», η οποία επισημαίνει ότι αυτή είναι η τρίτη απόπειρα των σιιτών ανταρτών να πλήξουν την ιερή πόλη από την έναρξη της σαουδαραβικής επέμβασης στην Υεμένη, τον Μάρτιο του 2015.

Από τη μεριά τους, οι Χούθι διέψευσαν μέσω του επίσημου εκπροσώπου τους ότι στοχοθέτησαν «τους ιερούς τόπους» των μουσουλμάνων στη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, ο υπουργός Ενημέρωσης της κυβέρνησης της Υεμένης, την οποία στηρίζει το Ριάντ, κατηγόρησε τους Χούθι ότι εκτόξευσαν τους πυραύλους αυτούς «έπειτα από εντολή του Ιράν».  Οι Χούθι έχουν αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση στις 14 Μαΐου με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον πετρελαιαγωγού στη Σαουδική Αραβία.

Καθώς η ένταση στον Κόλπο αυξάνεται με αφορμή το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, μεγάλη περιφερειακή αντίπαλος του Ιράν, κάλεσε τους ηγέτες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και του Αραβικού Συνδέσμου να πραγματοποιήσουν έκτακτες συνόδους στις 30 Μαΐου στη Μέκκα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ