Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ “Ελπίδα Ζωής” ενημέρωσε για τις «Εξαρτήσεις στη ζωή μας» τους μαθητές...

Η “Ελπίδα Ζωής” ενημέρωσε για τις «Εξαρτήσεις στη ζωή μας» τους μαθητές Γυμνασίων

Το Κέντρο “Ελπίδα Ζωής” ανταποκρίθηκε στο αίτημα του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, για την υλοποίηση παρεμβάσεων στo πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας 13 Μαΐου- 17 Μαΐου, και έτσι πραγματοποιήθηκε μια παρέμβαση- ανοιχτή συζήτηση, με όλους τους μαθητές της Β τάξης, την Παρασκευή, με θέμα «Οι εξαρτήσεις στη ζωή μας».

 

Η παρέμβαση, διάρκειας 2 ωρών, είχε στόχο οι μαθητές μέσα από συζήτηση και με αφορμή μια παρουσίαση και την προβολή ενός μικρού βίντεο, να επεξεργαστούν θέματα που σχετίζονται με τις εξαρτητικές συμπεριφορές, όπως τις αιτίες που οδηγούν στην υιοθέτηση τους και τους προληπτικούς παράγοντες, να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και να κατανοήσουν της συνέπειες για το ίδιο το άτομο και το κοινωνικό του περιβάλλον.

Την παρέμβαση υλοποίησε το στέλεχος του Κέντρου Ιωάννα Καββεζού- κοινωνική λειτουργός.

 

Το Κέντρο ανταποκρίθηκε επίσης στο αίτημα του 3ου Γυμνασίου Άργους και υλοποίησε δυο βιωματικές δράσεις για τους μαθητές  της Γ τάξης της σχολικής μονάδας, την ίδια ημέρα (Παρασκευή).

Τις δράσεις υλοποίησαν  τα στελέχη του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- ψυχολόγος και  Βασιλική Γεωργιλά- κοινωνική λειτουργός.

 

Τέλος, το Κέντρο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του 4ου Γυμνασίου Άργους και ενημέρωσε την Πέμπτη 16/5 τους μαθητές  της Β τάξης της σχολικής μονάδας. Την ενημέρωση υλοποίησε το στέλεχος του Κέντρου, Ιωάννα Καββεζού- κοινωνική λειτουργός.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ