Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΨήφισμα του Δ.Σ. Επιδαύρου για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας

Ψήφισμα του Δ.Σ. Επιδαύρου για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας

Δημοσιοποιήθηκε χθές και με αρκετή καθυστέρηση, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Επιδαύρου που αποφορά τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας στον νομό.

 

Στο ψήφισμα ζητείται η πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου Ναυπλίου και του Κ.Υ.Λυγουριού.

Αναφέρεται στο ψήφισμα:

Kατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 , ώρα 20,30’ το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και την έντονη διαμαρτυρία για την κυβερνητική στρατηγική στον τομέα της υγείας, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το εξής ψήφισμα:

“Είναι γνωστό σε όλους ότι η μείωση του κρατικού προϋπολογισμού στην Υγεία έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρές ελλείψεις, τόσο σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας.

Ο Δήμος Επιδαύρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του απέναντι στις κυβερνητικές στρατηγικές υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας υγείας και της σταδιακής αποδυνάμωσης τόσο του Νοσοκομείου Ναυπλίου όσο και του Κέντρου Υγείας Λυγουριού, γεγονός που πλήττει ποικιλοτρόπως τόσο τους κατοίκους του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής που σφύζει απο ζωή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Δήμος Επιδαύρου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και σε μια περίοδο μάλιστα, που τα οδυνηρά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης είναι απόλυτα εμφανή πρωτίστως στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,

Απαιτεί:

-Την αλλαγή του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με στόχο ενα ουσιαστικό δημόσιο και πραγματικά ενιαίο σύστημα Υγείας με συνεργαζόμενες μεταξύ τους Υπηρεσίες που θα είναι στελεχωμένες ισόρροπα και δε θα λειτουργούν η μια σε βάρος της άλλης.

-Την πλήρη στελέχωση τόσο του Νοσοκομείου Ναυπλίου όσο και του Κέντρου Υγείας Λυγουριού, προκειμένου να προσφέρουν μια αξιοπρεπή και υψηλής ποιότητας περίθαλψη και λειτουργία όντας σε ετοιμότητα αντιμετώπισης του όποιου προβλήματος προκύπτει».

Η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Τζαβέλλα Αικατερίνη κατέθεσε δική της πρόταση.

Υπο παρόν ψήφισμα αποστρέλλεται στον κ.υπουργό Υγείας, στις διοικήσεις των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, στους βουλευτές του Νομού Αργολίδας και στον τοπικό Τύπο.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου

Αισώπου Ευαγγελία»

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ