Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΔιήμερο εθελοντισμού κ δράσεων από τους συλλόγους γονέων κ κηδεμόνων των 7...

Διήμερο εθελοντισμού κ δράσεων από τους συλλόγους γονέων κ κηδεμόνων των 7 Δημοτικών Σχολείων του Άργους

Διήμερο εθελοντισμού κ δράσεων από τους συλλόγους γονέων κ κηδεμόνων των 7 Δημοτικών Σχολείων του Άργους με Αιμοδοσία και 14 Προβολές από το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην ενδέκατη εθελοντική αιμοδοσία που έγινε για την τράπεζα αίματος «Μαθήματα Ζωής», την οποία διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου Δημοτικών Σχολείων Άργους το Σάββατο 11 Μαΐου στο 1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο.

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε τον πρώτο εθελοντή αιμοδότη, Νίκο Ρέντα από τα παιδιά των γονέων που ξεκίνησαν αυτή την δράση.
Eυχαριστούμε ιδιαίτερα το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Άργους.
Ευχαριστούμε επίσης την επιχείρηση “ΤΥΠΟΦΩΤ” για τη χορηγία της σε αφίσες και φυλλάδια

Να τονίσουμε πως όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο στο τμήμα αιμοδοσίας και να δώσουν αίμα για την τράπεζα αίματος των δημοτικών σχολείων.
Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και φίλους που προσήλθαν στην αιμοδοσία γιατί μέσα από την εικόνα του εθελοντή αιμοδότη δημιουργούμε υγιή πρότυπα στους αυριανούς ενήλικες. Η εικόνα είναι αυτή που χαράσσεται στο μυαλό των παιδιών και όχι τα λόγια. Είναι προσωπική ευθύνη του κάθε υγιούς ανθρώπου να χαρίζει 30 λεπτά από τον χρόνο του για να σώσει μια ζωή. Οι ανάγκες για αίμα είναι πολλές.Ας μην φθάνουμε στο ακριβώς για να ενεργοποιούμαστε.

Όσον αφορά το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο ευχαριστούμε την ΚΕΔΑΜ και τον Πρόεδρο κύριο Πέτρο Διολίτση για την άψογη συνδιοργάνωση.

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως 630 μαθητές από τα 7 Δημοτικά είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του 1ου και 7ου Δημοτικών.

Υπήρξε επίσης τηλεσκόπιο όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ήλιο και την σελήνη .
Επίσης η όλη οργάνωση προβολών του Πλανητάριου έγινε μέσα από την συλλογική απόφαση των συμβουλίων των προεδρείων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Πρόεδρος συμβουλίου Δημοτικού Σχολείου ήταν αυτός που διαχειρίστηκε όλο τον όγκο των τηλεφωνημάτων για την ορθή καταγραφή επιλογής προβολής,ώρας και τον ευχαριστούμε θερμά. Πρόεδροι και Μέλη των υπολοίπων συλλόγων ήταν την Κυριακή από νωρίς στον χώρο για το στήσιμο και την βοήθεια ώστε να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Τέτοιες εικόνες (γεμάτες γονείς και παιδιά) θα θέλαμε να βλέπουμε συχνότερα στα καλέσματα μας. Σας ευχαριστούμε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ