ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών στην Αρχαία Ασίνη Ναυπλίου

Την Κυριακή 12 Μαΐου, ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2019,

η τετραήμερη δραστηριότητα που οργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, του Δήμου Ναυπλίου και συγκεκριμένα στον χώρο της Ακρόπολης της Αρχαίας Ασίνης.

Την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου περίπου 250 μαθητές με την εποπτεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ν. Κίου, επισκέφτηκαν από διάφορα σχολεία της Αργολίδας, τον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, έφτιαξαν το φυτολόγιό τους και έμαθαν πως έφτιαχναν τα αγγεία και διάφορα πήλινα σκεύη, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Αρχαίας Ασίνης.

Τα Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου υπήρχε ξενάγηση για το κοινό που ενδιαφερόταν να μάθει την ιστορία της περιοχής. Μετά από προτροπή μας, που αναρτήθηκε στη σελίδα μας στο facebook, την Κυριακή 5 Μαΐου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού και το “XeniCamp & Bungalows – Agrotourism Holiday Village” που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Μπαρμπούνας στην Ασίνη, μέρος του κοινού που επισκέφθηκε την Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης, επισκέφθηκε και μέρος του Μυκηναϊκού νεκροταφείου που υπάρχει στον λόφο της Μπαρμπούνας.

Μετά από την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ασίνης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές, τους συνεργαζόμενους φορείς και όλους όσους συμμετείχαν για να γίνουν και φέτος αυτές οι δραστηριότητες. Η συνεργασία του σωματείου μας μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Τολού, του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού και του «XeniCamp & Bungalows» και την προφορά τους, είχε σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων, στη δραστηριότητα του πρωινού της Κυριακής 12 Μαΐου.

Ελπίζουμε λοιπόν στο μέλλον, ο χώρος αυτός της Ασίνης να γίνει αφορμή και για νέες συνεργασίες των συλλόγων και των φορέων της Ασίνης, του Τολού, του Δρεπάνου, των Ιρίων, των Καρναζαίικων και άλλων περιοχών.

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Ανακοίνωση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων Βρεφικών Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων, όλο αυτό…

2 ώρες πριν

Σήμερα η Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»…

6 ώρες πριν

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ B.C. κατεβάζει ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25

Στη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25 προχώρησε το Διοικητικό…

7 ώρες πριν

Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Ισθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, Κορίνθιος, απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας…

7 ώρες πριν

Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου έχει γίνει η ανέγερση ενός μικρού ναού…

17 ώρες πριν

Ένα απόγευμα γεμάτο με σκάκι, χαμόγελα και κέφι στην Αργολίδα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας και οι σκακιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούν όλους, μικρούς…

18 ώρες πριν