Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑρναούτογλου: Θα επιδεινωθεί ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας

Αρναούτογλου: Θα επιδεινωθεί ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας

Πως θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Πότε θα επιδεινωθεί ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως λέει ο Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός θα είναι καλός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα, ενώ πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει για τα ορεινά ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου αλλά και αυτά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στα πελάγη και θα παραμείνουν γενικά εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα ανέβει γύρω στους 25 με 27 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα τοπικά στη Θεσσαλία την Ανατολική στερεά και την κεντρική Μακεδονία και λίγο παραπάνω και γύρω στους 23 με 25 και 26 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Την Κυριακή αναμένεται κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια. Θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι όχι πάνω από 3 με 4 τοπικά έως και 5 μποφόρ εκτός από τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου εκεί οι Νότιοι άνεμοι δεν αποκλείεται να αγγίζουν τα 5 με 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής.

Ο καιρός χαλάει από την Δευτέρα
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μεταβολή του καιρού αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές κυρίως της δυτικής κεντρικής και Βόρειας χώρας. Οι Νότιοι άνεμοι θα διατηρηθούν αγγίζοντας τα 5 με 6 μποφόρ κατά τόπους στα δυτικά και τα ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές εκτός από τα νότια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα όπου εδώ προβλέπεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ