Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑ«Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των...

«Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ΑμεΑ»

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, συνδιοργάνωσαν χθες Δευτέρα 6/5, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ΑμεΑ». 

 

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου , υποστράτηγος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διοργάνωση των ημερίδων αυτών και στις Περιφέρειες. Παράλληλα, επεσήμανε το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και την ισότιμη και πλήρη κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών, με αυτονομία και έχοντας προσβασιμότητα σε κάθε είδους χώρους, υπηρεσίες και υποδομές.

Στη συνέχεια, τους προσκεκλημένους και το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, κ. Νίκος Καραλής.

Στο πλαίσιο της ημερίδας χαιρετισμούς απήυθηναν ο Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για θέματα ΑμεΑ, κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, ο βουλευτής Αρκαδίας Γεώργιος Παπαηλιού, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:
-τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννη Βαρδακαστάνη,
-τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου «ΔιαφοροΖΩ» Μεσσηνίας Γιώργο Λαζαρίδη,
-την πρόεδρο Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κα Αθηνά Σπανού,
τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημήτριο Οικονομόπουλο,
-την κοινωνιολόγο και σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, επιστημονικά υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Περιφεριειακής Ενότητας Αρκαδίας ΟΚΑΝΑ, κα Αναστασία Μπεντεβή και τέλος,
-τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, Αστυνόμο Β’ Θωμά Δήμο.

Σκοπός της ημερίδας, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση υπηρεσιακών παραγόντων, πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα, αλλά και η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συμβάλλουν όλοι, φορείς και κοινωνία, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, γινόταν διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής.

Στην ημερίδα παρέστησαν οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων – σωματείων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος άλλου κόσμου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ