Περιόδευσαν σε Παναρίτι και Φίχτι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

Τις τοπικές κοινότητες Παναριτίου και Φιχτίου επισκέφθηκε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή, αποτελούμενο από τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Βλάση Τσιόγκα- αγρότη από τον γειτονικό Νομό της Κορινθίας και το μέλος της Ν.Ε. Σπύρο Τσετσέκο.

- Advertisement -

 

Η επίσκεψη, που αρχικά σκοπό είχε την παρουσίαση του υποψήφιου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βλάση Τσιόγκα, εξελίχθηκε σε μακρά συζήτηση, με μικρές τοποθετήσεις των εκπροσώπων του κόμματος.

Οπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, υπήρξαν ουσιαστικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις πολλών αγροτών από τους παρισταμένους που έδωσαν λαβή για ουσιαστικό και ζωηρό διάλογο, που αφορούσε κυρίως στο θέμα της επέκτασης του Αναβάλου στην περιοχή, την ένταξη στο πρόγραμμα Deminimis της αποκατάστασης των ζημιών στις κλημεντίνες, τις κλοπές του χαλκού από τα μοτέρ των γεωτρήσεων καθώς και θέματα του Ασφαλιστικού των Αγροτών.

Απαντήσεις δόθηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση του Υποέργου του Αναβάλου στην περιοχή Φιχτίων, Μοναστηρακίου κλπ, ότι οι σχετικές εργασίες, θα αρχίσουν αμέσως μόλις συντελεσθούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, σε άμεσο χρόνο, αφού το έργο έχει ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα, το υπ’ αρίθμ.5.3,1.

Η ένταξη στο DEMINIMIS, επίσης θα ολοκληρωθεί σύντομα και ίσως εντός του τρέχοντος μηνός. Για το σοβαρό θέμα των κλοπών επισημάνθηκαν: η ανάγκη συχνής αστυνόμευσης, η επαγρύπνηση των πολιτών αλλά και η διατυπωθείσα πρόταση για εφοδιασμό με μικροτσίπ, βάσει προγράμματος που μπορεί να αναληφθεί από ιδιωτικό φορέα με μικρή συμμετοχή.

Τέλος για το θέμα του Ασφαλιστικού, αλλά και τη φορολόγηση των αγροτών, επισημάνθηκε ότι η φορολογία της μεγάλης πλειονότητας των αγροτών, άνω του85% είναι μηδενική και πολύ χαμηλή σχεδόν για το σύνολο, η μικρή δε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προήλθε από την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, επί του οποίου ορίζεται το εκάστοτε ασφάλιστρο.

 

 

- Advertisement -

________________