Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Δαναός»: Απένειμε επαίνους και τιμητικά διπλώματα μετά μεταλλίου σε πρόσωπα και φορείς...

«Δαναός»: Απένειμε επαίνους και τιμητικά διπλώματα μετά μεταλλίου σε πρόσωπα και φορείς της πόλης του Άργους

Με την παρουσία της Εκκλησίας, των τοπικών Αρχών και των μελών και φίλων του Συλλόγου, σε ένα κατάμεστο ακροατήριο , έγινε το Σάββατο 4/5 (μετά την θεία λειτουργία του Αγίου Πέτρου), η καθιερωμένη επι 125ετία εορτή του συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» , στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου του.

 

Τόσο όλοι οι παρευρισκόμενοι φιλοξενούμενοι ιεράρχες με προεξάρχοντα τον μητροπολίτη μας κ.κ. Νεκτάριο και τον ιερό κλήρο όσο και οι τοπικές αρχές με τον δήμαρχο κ. Δημ.Καμπόσο και μέλη του Δημ.Συμβουλίου, τον αντιπεριφερειάρχη κ.Αναστ. Χειβιδόπουλο, αλλα και όλους τους τοπικούς φορείς, έδωσαν την οφειλόμενη λαμπρότητα στην υπεραιωνόβια εορτή και ο σύλλογος τους ευχαριστεί θερμά.

Η εορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του κ. Σωτ. Κωτσοβού και συνεχίσθηκε όπως κάθε χρόνο, με ύμνους απο τον χορό Ιεροψαλτών του Αγ. Πέτρου και τις ευχές του Μητροπολίτης μας κ.κ. Νεκταρίου & συνεχίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμά της .

Ακολούθησε το πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο τιμήθηκαν:
-Με ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ της 100ετηρίδος του ΔΑΝΑΟΥ, ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Πέτρου Αργους, εις ένδειξιν τιμής διά την συμπλήρωσιν 160 χρόνων απο της θεμελιώσεώς του, αλλα και σεβασμού και ευγνωμοσύνης, τόσον διά την επι τό ίδιον διάστημα διαφύλαξιν και διατράνωσιν της Μνήμης του Αγίου Πέτρου όσον και εσχάτως των Ιερών Λειψάνων του.
-Με ΕΠΑΙΝΟ μετα ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ:
Ο κ. Σταμάτιος Καρυάμη / Χοράρχης – Ιεροψάλτης Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ΄Αργους δια την την πέραν της 50ετίας υψηλού επιπέδου, διαρκή & συνεπή εν γένει παρουσία του ως ιεροψάλτου της πόλης μας αλλα και ιδία με την παρουσία του ως χοράρχη στον βυζαντινό χορό του Αγ.Νικολάου Αργους, αφήνοντας έτσι υψηλές παρακαταθήκες ευφωνίας, σεβασμού και συνέπειας στους νεώτερους .
Ο κ. Ιωάννης Χαβιαρλής / Χοράρχης – Ιεροψάλτης Ι.Ν. Αγίου Πέτρου ΄Αργους δια την συνεχή του προσφορά στην διάδοση της βυζαντινής & παραδοσιακής χορωδιακής μουσικής , με την οργάνωση της χορωδιακής τους διδασκαλίας, τη δημιουργία σχετικών σχημάτων , αλλα και την εν γένει παρουσία και συμβολή του στην διάδοση της μουσικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο κ. Σπύρος Καραμούντζος / Ποιητής- Συγγραφέας δια την ιδιαίτερα σημαντική και πολυετή του παρουσία και προσφορά στην τοπική λογοτεχνία και λαογραφία,με την συγγραφή και έκδοση ποιητικών συλλογών αλλα και λαογραφικών καταγραφών, βασισμένων στις άδολες νοσταλγικές εποχές ανθρώπων και τόπων που αγαπήσαμε και
Το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο Αργους « ΧΟΡΟΣΗΜΟ» δια στην συνεχή ανοδική του πορεία στην εκμάθηση και διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών χορών αλλά και την εν γένει σημαντική συμβολή και συμμετοχή του στο ευρύτερο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης και της περιοχής μας.

Επίσης βραβεύτηκαν με Επαινο και συμβολικό τμηματικό ποσό απο τον ΔΑΝΑΟ, οι παρακάτω αποφοιτήσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές κάθε Δημόσιου Λυκείου της πόλης μας :

1) από το 1ο Λύκειο ΄Αργους

α/ η μαθήτρια Μανού Αιμιλία του Χαριλάου και της Παναγιώτας ήδη φοιτήτρια Μαθηματικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό απολυτηρίου ΄Αριστα (19,9 ).

β/ η μαθήτρια Πούλου Μαρία του Αρτεμίου και της Ελένης ήδη φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό απολυτηρίου ΄Αριστα (19,9 ).-
2) από το 2ο Λύκειο ΄Αργους ο μαθητής Δρούγκας Κωνσταντίνος του Δημητρίου και της Ελένης ήδη φοιτητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό απολυτηρίου ΄Αριστα ( 20 )

3) από το 3ο Λύκειο ΄Αργους:

α/ η μαθήτρια Καρακώστα Παρασκευή του Γεωργίου και της Ευαγγελίας ήδη φοιτήτρια στο Τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό απολυτηρίου ΄Αριστα ( 20 ),

β/ ο μαθητής Καραμάνος ΄Αγγελος του Ιωάννη και της Δήμητρας ήδη φοιτητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Τρίπολης με βαθμό απολυτηρίου ΄Αριστα (20) &

γ/ η μαθήτρια Νικολοπούλου Αθηνά του Χρήστου και της Γεωργίας ήδη φοιτήτρια Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό απολυτηρίου ΄Αριστα (20).

Ο σύλλογος των εν Αθήναις Αργείων «Ο ΑΤΡΕΥΣ» δια το παρισταμένου Προέδρου του κ. Νικ. Ξηνταρόπουλου , απένειμε το καθιερωμένο ειδικό βραβείο στον πρωτεύσαντα μαθητή εκ των επιτυχόντων στα Α.Ε.Ι. απο τα Λύκεια της πόλης μας πρός τον μαθητή Δρούγκα Κωνσταντίνο του Δημητρίου και της Ελένης ήδη φοιτητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών .

Η κ. Δημ. Λειβαδίτη μέλος της θεατρικής ομάδας της Αργολικής Πολιτιστικής πρότασης με την υπόκρουση στο πιανο από την κ. Ράνια Κουτρούλη, απήγγειλε την Ωδή στον Δαναό και στη συνέχεια η Δημοτική Χορωδία Αργους υπο την Δ/ν ση του κ. Παινέζη απέδωσε εξαιρετικά τον ΥΜΝΟ του ΑΡΓΟΥΣ , με τον οποίο έκλεισε και το πρόγραμμα.

«Σε όλους τους παρισταμένους αλλά και τους συντελεστές της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης το Δ.Σ. του συλλόγου μας εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες», τονίζεται από τον σύλλογο «Δαναός».

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ