Featured

Τεράστιες οι ευθύνες Χειβιδόπουλου – Παναγιωτοπούλου για το σκάνδαλο των “Δρόμων Πολιτισμού” – Πολιτικές ευθύνες σε όσους γνώριζαν και δεν μιλούσαν για 9 μήνες!!!

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κατέθεσε σήμερα καταγγελία ο Δικηγόρος Χρ. Αντωνόπουλος για παρανομίες, όπως αναφέρει, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλο σε σχέση με τους “Δρόμους Πολιτισμού 2018”.

 

Η υπόθεση είναι γνωστή από τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι υπηρεσίες του Αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου δεν πλήρωσαν όπως όφειλαν, πολλές δεκάδες συλλόγους, φορείς και επαγγελματίες για την συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας του περασμένου Καλοκαιριού.

Το θέμα απασχολεί όλους αυτούς τους επαγγελματίες και φορείς, αφού όλοι τους έχουν εκτεθεί στην αγορά, πολλοί έχουν πληρώσει ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος και δεν έχουν εισπράξει την αμοιβή τους.

Η ευθύνη φυσικά για όλη αυτή την κατάσταση διερευνάται σήμερα και ενώ υποδεικνύεται σαν υπεύθυνος ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος, είναι βέβαιο ότι αγγίζει και άλλους. Ο κ. Χειβιδόπουλος δεν αποφάσιζε μόνος του, αλλά στην επιτροπή για την διεξαγωγή των “Δρόμων Πολιτισμού” αρμόδια ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος, τότε αντιπεριφερειάρχης, κα Ελένη Παναγιωτοπούλου, η οποία θα πρέπει πλέον και να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων, παρόμoιων με εκείνων του κ. Χειβιδόπουλου. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι που έχουν κάποια ευθύνη, όπως και οι περί αυτών.


Σήμερα, είκοσι ημέρες προ των εκλογών, ο κ. Αντωνόπουλος φέρνει το θέμα στον εισαγγελέα προς διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Δεν είναι όμως ο ίδιος περιφερειακός σύμβουλος και γνώστης του “σκανδάλου”; Γιατί σιωπούσε και μαζί του και ο κ. Τζανής και η κα Παναγιωτοπούλου, που επίσης είναι περιφερειακοί σύμβουλοι και γνώριζαν καλά το τι είχε συμβεί και σήμερα επενδύουν εκλογικά στο “σκάνδαλο”;

Θα επανέλθουμε σύντομα, γιατί η υπόθεση αφορά και “καίει οικονομικά” μεγάλο τμήμα επαγγελματιών και φορέων της Αργολίδας. Θα πρέπει όμως να διερευνηθεί σε ολόκληρο το πλάτος η υπόθεση, να εφαρμοστεί ο νόμος και να υποδειχθούν όλοι όσοι έχουν ευθύνη για το “μπάχαλο” της αποτυχημένης περσινής διοργάνωσης, είτε βρίσκονται σήμερα “ένθεν”, είτε “εκείθεν”. Η προέκταση της υπόθεσης ακουμπά και την εταιρεία με την επωνυμία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας που σήμερα εμφανίζεται σαν “χορηγός”.

Θα προλάβει όμως η δικαιοσύνη να ρίξει φως πριν την ώρα της κάλπης; Το ερώτημα επιδέχεται μακρύ διάλογο, αφού επιλέχθηκε ο χρόνος να είναι περιορισμένος, μάλλον για να θολώσει και όχι για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

Παρακάτω το κείμενο της σημερινής καταγγελίας του περιφερειακού συμβούλου κ. Χρήστου Αντωνόπουλου.

 

 

Argonafplia.gr (MK)

Πρόσφατα

Συνάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ. Μαρινάκη με τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών κ. Μαλτέζο (βίντεο)

Σήμερα 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παύλου…

4 ώρες πριν

ΣΑΕΚ Άργους: Οι ειδικότητες για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Άργους (πρώην ΔΙΕΚ) ενημερώνει τους /τις ενδιαφερόμενους/ες για φοίτηση στη…

6 ώρες πριν

Αργολίδα: Ο Γ.Γ. Υποδομών Κ. Μαγουλάς στο ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου (βίντεο)

To Αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου επισκέφτηκε  σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κωνσταντίνος…

10 ώρες πριν

Αργολίδα: Τροχαίο με δύο τραυματίες- Γέμισε ο δρόμος μέλι

Σύγκρουση δύο οχημάτων συνέβη σήμερα 14 Μαΐου , πρωινές  ώρες στην επαρχιακή οδό Άργους Ναυπλίου…

12 ώρες πριν

«Γιορτάζοντας την Ευρώπη»: Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης από το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Άργους

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Άργους διοργανώνει την Τρίτη 14 Μαΐου εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της…

1 ημέρα πριν

Διαδικτυακά σεμινάρια πιστοποίησης για την νέα δικηγορική ύλη

Διαδικτυακά σεμινάρια πιστοποίησης για την νέα δικηγορική ύλη Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ,μετά τη…

1 ημέρα πριν