Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 8 Μαΐου 2019

Τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 8 Μαΐου 2019

Καλείστε στην 9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 8 Μαΐου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ: 
  1. Επικύρωση πρακτικών της 25ης, 26ης και 27ης /2018 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  2. «Σύσταση και Λειτουργία Επιτελικής/ Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης» (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη)  – «Λειτουργία  ONE STOP SHOP/ Κέντρων Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων με διευρυμένες Υπηρεσίες» στους Δήμους έδρας των Περιφερειακών Ενοτήτων της  Περιφέρειας Πελοποννήσου στα πλαίσια του ΕΠ Πελοπόννησος 2014-2020 ΑΠ 2Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).  
  3. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  4. Έγκριση απευθείας εξαγοράς ακινήτου με την διαδικασία του άρθρου 23 του ΠΔ 242/1996 (ΦΕΚ 179/Α) και ορισμός δύο Περιφερειακών Συμβούλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 4 του αρθρ. 13.
  5. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  6. Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ έτους 2019 της ΠΕ Λακωνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα. 

  1. Έγκριση 10ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600012 και ένταξη νέων υποέργων. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 4* και δυναμικότητας 70 κλινών» στην τοποθεσία «Γεώργαινα-Βελονάδες» εκτός ορίων οικισμού «Καλύβια» της ΔΕ Γυθείου Δ. Ανατολικής Μάνης, ΠΕ Λακωνίας.
  2. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα. 
  3. Κήρυξη 1ης συμπληρωματικής αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή οδικής παράκαμψης πόλεως Σπάρτης – Τμήμα Σκούρα – Πυρί της ΕΟ Τρίπολης – Σπάρτης – Γύθειο», έκτασης 38.561,74 τμ κείμενης εντός ορίων ΔΕ Φάριδος και ΔΕ Θεραπνών Δ. Σπάρτης ΠΕ Λακωνίας.
  4. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα. 
  5. Έγκριση καθορισμού τελών Λαϊκής Αγοράς Λαγκαδίων του Δήμου Γορτυνίας.
  6. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  7. Έγκριση καθορισμού ύψους ημερήσιου τέλους προσέλευσης των πωλητών στις λαϊκές αγορές της ΠΕ Κορινθίας.
  8. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Γκίκας. 
  9. Έγκριση τροποποίησης της αριθ. 593/27-12-2018 προηγούμενης απόφασης, περί έγκρισης θέσπισης παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τον καθαρισμό των Υπηρεσιών της ΠΕ Αρκαδίας καθώς και των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.
  10. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση δημοτικού δρόμου ΠΛΑΤΗ – ΜΑΛΗ Δήμου Τριφυλίας».
  12. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  13. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ – ΠΟΛΙΧΝΗ Δήμου Οιχαλίας».
  14. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  15. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, για την εκτέλεση του έργου «Αναπαλαίωση Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Άνω Δωρίου Μεσσηνίας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου».
  16. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  17. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδού Καλλιρόη – Βασιλικό Δήμου Οιχαλίας».
  18. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  19. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας, για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση πρώην Δημοτικού Σχολείου Παραπουγκίου».
  20. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  21. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας, για την εκτέλεση του έργου «Πλακοστρώσεις δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Στάσιμου Δήμου Οιχαλίας».
  22. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  23. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας, για την εκτέλεση του έργου «Αποπεράτωση εργασιών Πολιτιστικού Κέντρου ΤΚ Σκάλας Δήμου Οιχαλίας».
  24. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  25. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μεταμορφώσεως Δήμου Πύλου – Νέστορος ΠΕ Μεσσηνίας».
  26. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  27. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπερχογείας, για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπερχογείας».
  28. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 
  29. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ελαφονήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Ελαφονήσου».
  30. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα. 
  31. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σικυωνίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υλοποίηση της έργου «Ολοκλήρωση ανασκαφικού προγράμματος ανάδειξης της Αγοράς Αρχαίας Σικυώνας».
  32. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος. 
  33. Έγκριση τροποποίησης του Παραρτήματος ΙΙ της από 21-11-2017 υπογεγραμμένης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την υλοποίηση του έργου «Αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας (Β’ Φάση) και διερεύνηση του αρχαίου Σταδίου της Σικυώνας».
  34. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος. 
  35. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριπόλεως, για το έργο «Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης, ΠΕ Αρκαδίας».
  36. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  37. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για το έργο «Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Μελιγούς Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ΠΕ Αρκαδίας».
  38. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  39. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας, για το έργο «Προμήθεια υλικών για την ύδρευση του οικισμού Κουρούβελι ΤΚ Βαλτεσινίκου Δήμου Γορτυνίας ΠΕ Αρκαδίας».
  40. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  41. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας, για το έργο «Προμήθεια πετρελαιοκίνητου αντλητικού συγκροτήματος και σωλήνες πολυαιθυλενίου για την ύδρευση του οικισμού Λυκοχώρι της ΤΚ Βυδιακίου Δήμου Γορτυνίας ΠΕ Αρκαδίας».
  42. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  43. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης, και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών (ακινήτων) για την διαπλάτυνση της οδού “Επέκταση Καραϊσκάκη” (δρόμος προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)».
  44. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  45. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την υλοποίηση του έργου «ΕΚΘΕΣΗ: ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ. Παρουσίαση του παλαιού αλλά και σύγχρονου φυσικού περιβάλλοντος στον εκθεσιακό χώρο Ισιώματος Καρυών».
  46. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  47. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Περίφραξη και διαμόρφωση χώρου θεάτρου ΤΚ Γέφυρας Δήμου Μεγαλόπολης».
  48. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  49. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση προβλημάτων οδικού δικτύου ΤΚ Καμάρας».
  50. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  51. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Τοίχος αντιστήριξης για την προστασία από κατολισθήσεις πρανών στην ΤΚ Βάγγου».
  52. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  53. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας του δρόμου από διασταύρωση Επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης – Εκκλησούλας προς Άγιο Ιωάννη».
  54. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  55. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση του έργου «Αντιστήριξη δρόμου, διαμόρφωση χώρου και αντιπλημμυρική προστασία στη θέση Άη – Γιάννης στο ΔΔ Μαλλωτά».
  56. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 
  57. Έγκριση τροποποίησης της αριθ. 63/2019 προηγούμενης απόφασης σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση «Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη, και επανάχρηση του Ναού της Παναγίας στον Πραστό, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ΠΕ Αρκαδίας».
  58. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ