Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΤα΄κανε πάλι θάλασσα ο Νίκας - Έπαιζε με την ζωή μας -...

Τα΄κανε πάλι θάλασσα ο Νίκας – Έπαιζε με την ζωή μας – Οργή στο κόμμα της ΝΔ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για μια ακόμη φορά, μετά το τραγικό γεγονός με την “δολοφονία” ενός πολίτη από μια ανεύθυνη αρχή, έδειξε την ανικανότητα του να χειριστεί σοβαρά θέματα.

 

Ο χειρισμός του θέματος του αδικοχαμένου Κώστα Θεοδωρακάκη, οι ατυχείς δηλώσεις του κ. Νίκα, αλλά και η επιπόλαιη αντιμετώπιση της διοργάνωσης του σαϊτοπόλεμου με την ανυπαρξία ουσιαστικής εφαρμογής κανόνων ασφαλείας βυθίζει την εικόνα του δημάρχου και υποψηφίου περιφερειάρχη στις συνηδήσεις των Μεσσηνίων και όχι μόνο.

Ο κ. Νίκας μας έπεισε ότι είναι ανίκανος για να χειριστεί θέματα κρίσεως. Η δήλωση του γιου του άτυχου Κώστα στο fb ότι «Δεν δέχομαι τα συλλυπητήρια σας», δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας του κ. Νίκα έστω και εκ των υστέρων να έχει μια υπεύθυνη στάση.

Ο Ελληνικός λαός έχει αηδιάσει με τις εμμετικές δηλώσεις Νίκα που εμμένει μάλιστα να διακηρύσσει ότι κανένας δεν θα “απειλήσει” τον σαϊτοπόλεμο και ότι τα “έθιμα είναι γραμμένα στο DNA των Μεσσήνιων”. Οι πολίτες της Πελοποννήσου συνηδητοποίησαν για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Νίκας είναι πολύ λίγος για να εκπροσωπεί την Καλαμάτα ή την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν είναι ο υπεύθυνος πολιτικός άνδρας που μπορεί να πάρει στις πλάτες του το μέλλον της Περιφέρειας μας.

Ο κ. Νίκας δεν είχε το θάρρος ούτε να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Άφησε ένα έθιμο να αναβιώνει μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Να μην έχει περιφρουρήσει το έθιμο, αναζητώντας τόσα χρόνια κανόνες ασφαλείας. Κοιτούσε μόνο το πολιτικό όφελος και πλήρωνε για να βάλει διοργανωτές και θεατές να παίζουν με τον θάνατο. Τι μακάβρια τακτική!!! Πάρτε χρήματα, αγοράστε μπαρούτι, αναβιώστε το έθιμο και δώστε μου ψήφους, αφού σας στηρίζω. Κάνετε θεαματικό το σκηνικό με τις σαϊτες, παίξτε με τον θάνατο για να γίνει πιο εντυπωσιακό το έθιμο και να έρθει κόσμος στην Καλαμάτα.

Γνωρίζει ο κ. Νίκας ότι ο άνθρωπος αρέσκεται να παρακολουθεί ότι έχει επικινδυνότητα και χρησιμοποίησε αυτό το δεδομένο, όλα αυτά τα χρόνια, για να είναι αρεστός. Κινδύνεψαν χιλιάδες διοργανωτές και θεατές, γιατί ο επί σειρά ετών δήμαρχος υπήρξε ανεύθυνος. Γιατί κ. Νίκα, αφού σήμερα προκύπτει ότι γνωρίζατε τον κίνδυνο και την έλλειψη κανόνων ασφαλείας δεν λέγατε “Ελάτε εδώ φίλοι και κάτοικοι της Καλαμάτας να παίξετε την ζωή σας κορόνα – γράμματα”;

Σήμερα το μοιραίο έχει συμβεί. Την ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις έχει αυτός που ηγείται και είναι στην κορυφή. Εσείς κ. Νίκα γιατί δεν παίρνετε την δική σας αποκλειστική ευθύνη; Γιατί δεν πηγαίνετε στον Εισαγγελέα να πάρετε την δική σας ευθύνη; Ποιοι θα πάρουν το κόστος στην πλάτη τους; Αυτοί που εκτελούσαν το έθιμο και αυτοί του δήμου που εσείς ορίσατε να χειριστούν την εκδήλωση, ή εσείς που βλέπατε την επικινδυνότητα και την αφήνατε να υπάρχει και να απειλεί;

Οι δηλώσεις και οι χειρισμοί Νίκα είναι φανερό πλέον ότι δημιουργούν θέμα και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ποιος επέλεξε τον κ. Νίκα; Ποιος θα πάρει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας κακής επιλογής που δίχασε τους Νεοδημοκράτες στην Πελοπόννησο; Οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν πλούσιο ρεπορτάζ και εξελίξεις.

Ντροπή σας κ. δήμαρχε της Καλαμάτας. Μας αφήνατε να παρακολουθούμε τον σαϊτοπόλεμο νομίζοντας ότι ήμασταν ασφαλείς, αλλά δεν ήμασταν. Μας είχατε απροστάτευτους και θα μπορούσαν σήμερα τα δικά μας παιδιά να βρίσκονταν στην θέση των παιδιών του Κώστα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ