Πώς θα απομακρύνεις την μυρωδιά των σκουπιδιών από την κουζίνα σου -Τα 4 τρικ που θα την κάνουν να μοσχοβολά

- Advertisement -

Η κουζίνα μας είναι ένας πολύ βασικός χώρος σε ένα σπίτι.

- Advertisement -

Θέλουμε να είναι τακτοποιημένη, καθαρή και να μυρίζει όμορφα.

Αυτό, δυστυχώς, πολλές φορές δεν συμβαίνει λόγω των σκουπιδιών που έχουμε είτε σε σακούλα είτε σε κάποιον κάδο.

Πολλοί, συνηθίζουν να κρατούν στην κουζίνα τα σκουπίδια του σπιτιού τους για ευκολία.

Τρόφιμα και άλλα υπολείμματα που δεν χρειαζόμαστε πλέον συγκεντρώνονται στη σακούλα μέχρι να τα πετάξουμε μία και καλή στους κάδους.

Λογικό είναι λοιπόν να προκαλούν δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα.

Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι ώστε να κάνεις την κουζίνα σου να μην επηρεάζεται από την μυρωδιά των σκουπιδιών και να μοσχοβολά φρεσκάδα.

Ψάξαμε και βρήκαμε στο μερικά εύκολα και έξυπνα τρικ για να πετύχουμε τον σκοπό μας.

1. Απομάκρυνε τις χειρότερες μυρωδιές
Το ψάρι και τα θαλασσινά έχουν την χειρότερη μυρωδιά. Μια ειδικός στην καθαριότητα προτείνει να βάζεις τα υπολείμματα από αυτές τις τροφές σε ξεχωριστές σακούλες και να τις πετάς αμέσως μετά το φαγητό. Το ίδιο ισχύει και για φρούτα και λαχανικά που έχουν σαπίσει. Πέτα αμέσως ότι βρωμάει ήδη!

2. Πρόσθεσε μαγειρική σόδα
Μπορείς να προσθέσεις ένα υλικό που απορροφά της οσμές. Αυτά είναι οι κόκκοι καφέ, η άμμος της γάτας, το κάρβουνο, αλλά η ειδικός προτείνει την μαγειρική σόδα.

Πασπάλισε λίγη μαγειρική σόδα στο πάνω μέρος της σακούλας ή του κάδου σκουπιδιών και θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές.

3. Πρόσθεσε φλούδα λεμονιού
Αντί να πετάμε τις φλούδες στα άχρηστα πράγματα, μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμες. Μπορούν και απορροφούν την δυσωδία, σε συνδυασμό με την μαγειρική σόδα.

4. Καθάρισε τακτικά
Το βασικό, ωστόσο, είναι να καθαρίζουμε τακτικά τον κάδο των σκουπιδιών μας. Ειδικά τα υπολείμματα φαγητών που μυρίζουν πιο έντονα καθώς χαλάνε, πρέπει να απομακρύνονται από το σπίτι όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αφού πετάξεις τις σακούλες, πλύνε τον κάδο σου για να απομακρύνεις τυχόν μυρωδιές και συστατικά που κολλάνε.

 

Πηγή: bovary.gr

 

 

- Advertisement -

________________