Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη

- Advertisement -

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την 1η Μάη, απευθύνει το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, όπου “πρέπει να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς.Μαζικοποιούμε το συνδικάτο μας…”, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

- Advertisement -

 

Πιο συγκεκριμένα, το Συνδικάτο τονίζει στην ανακοίνωση-κάλεσμα:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η 1η Μάη είναι μέρα της εργατικής τάξης. Mε απεργία τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και καθορίζουμε στόχους με ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, μέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις, που σήμερα μας αφαιρούν κεφάλαιο, ΕΕ, κυβερνήσεις και κόμματα που το υπηρετούν, δε γεννήθηκαν από μόνα τους, δε μας τα χάρισε κανείς. Είναι ποτισμένα με αίμα των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936, των 200 εκτελεσμένων αγωνιστών από τους φασίστες Γερμανούς την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή, από τους μακροχρόνιους αγώνες και διωγμούς των χιλιάδων αγωνιστών.

Όλους αυτούς τιμάμε την 1η Μάη. Τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας, για την κατάργησης της εκμετάλλευσης.

Υπάρχει διέξοδος! Βασική προϋπόθεση να πετάξουμε από το «σβέρκο μας» τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναδεικνύονται οι δυο γραμμές μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Από τη μια ο δρόμος της υποταγής με τη στρατηγική του κεφαλαίου, που εκφράζει η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, την ΟΙΥΕ, τα Εργατικά Κέντρα του νομού μας, ενώ από την άλλη, ο δρόμος της πάλης που εκφράζουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), στην οποία συσπειρώνονται και δρουν και τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αργολίδας και Ναυπλίου – Ερμιονίδας, σε συνεργασία με τα αφεντικά τους επιχειρούν να βάλουν μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και νόθους.

Το βρώμικο σχέδιό τους δεν θα περάσει. Να μην τολμήσει και η διορισμένη προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει νόθο Συνέδριο. Να γίνει πραγματικό συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες.

Συνδικάτα Εργατών – Όχι των εργοδοτών!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς. Μαζικοποιούμε το Συνδικάτο μας

ώστε να διεκδικήσουμε:

  • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Υπογραφή Κλαδικής Σ.Σ.Ε με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Προστασία της λαϊκής εργατικής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
  • Μέτωπο ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική καταστολή και το φασισμό.
  • Πάλη με όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς για ειρήνη και αλληλεγγύη ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΚΑΙ

ΣΤΗN ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!”

 

- Advertisement -

________________