Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαχωρίζει τα τοπικά συμβούλια απο το κεντρικό ψηφοδέλτιο ο Θ.Γαλάνης στον Δήμο...

Διαχωρίζει τα τοπικά συμβούλια απο το κεντρικό ψηφοδέλτιο ο Θ.Γαλάνης στον Δήμο Επιδαύρου

Την απεμπλοκή των τοπικών συμβουλίων απο το κεντρικό ψηφοδέλτιο κάνει πράξη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος για όλους” Αθανάσιος Χρ. Γαλάνης, ανακοινώνοντας πως στηρίζει την ανεξαρτησία των τοπικών συμβουλίων.

 

Αναφέρει ο κ.Γαλάνης, σχετικά:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 χαρακτηρίζονται από μία σειρά αλλαγών από τις οποίες οι κυριότερες είναι η απλή αναλογική και η απεμπλοκή των τοπικών συμβουλίων από το κεντρικό ψηφοδέλτιο.
Αν και η απλή αναλογική είναι ένα θέμα που πρέπει να ξανασυζητήσουμε όταν θα έχουμε αλλαγή της Κυβέρνησης εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι η αλλαγή στην εκλογή των τοπικών συμβουλίων.  Είναι σαφές ότι ο νομοθέτης θέλει να δώσει ανεξαρτησία σε αυτά που πλέον μπορούν να σχεδιάζουν να προτείνουν αλλά και να υλοποιούν . Έχουν την δυνατότητα να κινούνται αυτόνομα και να μην μετατρέπονται στην πορεία σε απολογητές των λαθών της Δημοτικής αρχής.

Όλα αυτά όμως σήμερα στο Δήμο Επιδαύρου τα ακυρώνει η στενή παραταξιακή λογική αυτών που διεκδικούν τον Δήμο και θέλουν πριν ακόμα εκλεγούν να χωρίσουν τις τοπικές κοινωνίες σε «δικούς τους» και σε «ξένους» . Παλιά τακτική του διαίρει και Βασίλευε.

Εμείς όμως επειδή θέλουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο τα λόγια να αποδεικνύονται με πράξεις αποφασίσαμε σήμερα :
1. Να αποσύρουμε όλα τα στελέχη μας από την συγκρότηση παραταξιακών τοπικών ψηφοδελτίων,
2. Να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του κεντρικού ψηφοδελτίου που θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό όλων των κοινοτήτων
3. Να στηρίξουμε οποιαδήποτε κίνηση που δεν έχει προστάτες και καθοδηγητές

Ώρα να αποδείξουμε ότι τελικά δεν ήμαστε όλοι το ίδιο και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην ξαναδούμε γεγονότα όπως αυτά που καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες .
Ελπίζουμε ότι είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε ανθρώπους να θέλουν το κοινό καλό μόνο όταν έχουν το απόλυτο έλεγχο των κινήσεων .
Στηρίζουμε την ανεξαρτησία και την αυτονομία των τοπικών συμβουλίων. Προχωράμε κοιτώντας το αύριο χωρίς ανασφάλεια και αμηχανία. Γνωρίζουμε καλά τι θέλουμε αλλά και πώς να νικήσουμε. Επενδύουμε στους νέους που είναι και η μοναδική διέξοδος στα αδιέξοδα.

Με αυτό το σκεπτικό ανακοινώνουμε και τους τρείς νέους υποψηφίους που εκφράζουν την ενότητα και το μέλλον :
1. Διδασκάλου-Μανώλη Δήμητρα (Μιμίκα) του Αθανασίου
2. Βερδελής Δημήτριος του Βασιλείου και
3. Διαλιάτση-Τσιάλαφου Βασιλική του Παναγιώτου

Στόχος μας είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί σε ότι μας ενώνει και όχι σε ότι μας χωρίζει σε ένα Δήμο για άλλους”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ