Η CIA κατηγορεί τη Huawei ότι χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνησ

- Advertisement -

Την εταιρεία Huawei Technologies κατηγόρησε η  CIA πως λαμβάνει κρατική επιχορήγηση από την κινεζική κυβέρνηση, προσθέτοντας ακόμη μία κατηγορία εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα σε αυτές που τού προσάπτονται για το λογισμικό του που-σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες ευνοεί την κατασκοπεία, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Times».

- Advertisement -

 

Η CIA εγκαλεί τη Huawei ότι χρηματοδοτείται από την Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας της Κίνας, τον Κινεζικό Εθνικοαπελευθερωτικό Στρατό και από έναν τρίτο κλάδο των δικτύων αντικατασκοπείας του κινεζικού κράτους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η κινεζική εταιρεία έσπευσε αμέσως να διαψεύσει το δημοσίευμα με σχετική της ανακοίνωση. «Η Huawei δεν σχολιάζει αβάσιμες υπόνοιες, που στηρίζονται σε ανύπαρκτες αποδείξεις από ανώνυμες πηγές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας απαντώντας στην Times. Επίσης ούτε η CIA, ούτε και οι κρατικές κινεζικές υπηρεσίες ασφαλείας απάντησαν άμεσα στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Να θυμίσουμε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους -από κοινού με άλλα μέλη της ομάδος «Πέντε Μάτια» που έχει συστήσει η Ουάσινγκτον για τον συντονισμό των μυστικών υπηρεσιών της με τις Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά και Νέας Ζηλανδία- για την πιθανή χρήση του λογισμικού των κινητών τηλεφώνων της Huawei για κατασκοπεία. Κατηγορίες που απορρίπτει η κινεζική εταιρεία.

 

- Advertisement -

________________