Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑ"Αρχαία Αρκαδικά Νομίσματα στις συλλογές του Νομισματικού Mουσείου"

“Αρχαία Αρκαδικά Νομίσματα στις συλλογές του Νομισματικού Mουσείου”

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα “Αρχαία Αρκαδικά Νομίσματα στις συλλογές του Νομισματικού Mουσείου”.

 

Την εκδήλωση προλόγισε η Δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου -προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Ομιλητής ήταν ο διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών Δρ. Γεώργιος Κακαβάς.

Παρουσιάστηκε η παραγωγή των Αρκαδικών νομισμάτων και των πόλεων και αρχών που τα έχουν εκδώσει, με τα πρώτα αρχαΐζοντα δείγματα να ανάγονται στον πρώιμο 5ο αιώνα π.Χ. και νομίσματα του 5ου αιώνα π.Χ., που εξέδιδε μία ”κοινή” νομισματοκοπία, φέρουσα το εθνικόν των Αρκάδων, και παράγονται στον Κλείτορα, τη Μαντίνεια και την Τεγέα.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν νομίσματα που παράχθηκαν στη Μεγαλόπολη τον 4ο και τον 3ο αιώνα π.Χ., νομίσματα αρκαδικών πόλεων που τα εξέδωσαν εντός του Κοινού των Αχαιών αλλά και εκδόσεις πόλεων που εμφανίζονται τον 1ο αιώνα π.Χ., και τέλος ένα αξιομνημόνευτο σύνολο νομισματικών εκδόσεων της δυναστείας των Σεβήρων, τον 3ο αιώνα μ.Χ.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ