Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤ.Λάμπρου: Η αλήθεια για το Γηροκομείο στο Κρανίδι

Τ.Λάμπρου: Η αλήθεια για το Γηροκομείο στο Κρανίδι

Η δημοσίευση του νυν δημάρχου για τον Δήμο Ερμιονίδας Δημ.Σφυρή, αναφορικά με την λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου, ο συνδυασμός του Τάσου Λάμπρου «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», προχώρησε σε τοποθέτηση-απάντηση, όπου τονίζει πως ο κ.Σφυρής ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού παρουσιάζοντας ένα έργο που ολοκληρώθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία ως δικό του, ενώ με δική του ευθύνη δεν έχει λειτουργήσει από το 2010!

 

Αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας»:

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, πανικόβλητος μπροστά στην επερχόμενη ήττα του, προσπαθεί με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο αγαπημένο του facebook, να κάνει το άσπρο μαύρο και να σας πείσει ότι έχει επιτελέσει έργα στην περιοχή μας, πιστεύοντας έτσι ότι θα σας παραπλανήσει και για μια ακόμη φορά θα υφαρπάξει την ψήφο σας.

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο δημαγωγίας και λαϊκισμού, αφού προσπαθεί να οικειοποιηθεί ως δικό του έργο την κατασκευή  του Γηροκομείου στο Κρανίδι, διαστρεβλώνοντας πλήρως την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή του Γηροκομείου στο Κρανίδι δεν είναι έργο του Δήμου Ερμιονίδας, άλλα ένα έργο που προέκυψε καθαρά από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το οραματίστηκαν και το χρηματοδότησαν αποκλειστικά οι αείμνηστες συμπατριώτισσές μας Μαρία και Αικατερίνη Χρ. Παπαντωνίου, τις οποίες θερμά ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την ανιδιοτελή προσφορά τους στον τόπο μας.

Την κατασκευή και υλοποίηση του έργου του Γηροκομείου Κρανιδίου την ανέθεσαν στον επίσης συμπατριώτη μας κ. Ταρούση Κωνσταντίνο, τον οποίο συγχαίρουμε και θερμά ευχαριστούμε, διότι μετά από μεγάλους αγώνες χρόνων, κατόρθωσε να το ολοκληρώσει και να κάνει πραγματικότητα το όραμα των αείμνηστων δωρητών Μαρίας και Αικατερίνης Παπαντωνίου.

Η κατασκευή του Γηροκομείου ξεκίνησε το έτος 2010. Μάλιστα στις 3 Ιουλίου 2010 έγιναν τα εγκαίνια της θεμελίωσης και ανέγερσης του Γηροκομείου, παρουσία των αείμνηστων δωρητριών. Και ενώ η κατασκευή του έργου έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και έγινε αποκλειστικά με ιδιωτική πρωτοβουλία, το Γηροκομείο Κρανιδίου δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα, με ευθύνη του Δημάρχου Ερμιονίδας, αφού ο ο κ. Σφυρής αδιαφόρησε πλήρως και δεν φρόντισε μέχρι σήμερα να το στελεχώσει με το κατάλληλο προσωπικό και να αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα.

Και έρχεται προεκλογικά ο κ. Σφυρής να το φωτογραφίσει, προσπαθώντας να το οικειοποιηθεί και να το παρουσιάσει ως δικό του έργο, δηλαδή ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα.

Και ρωτάμε τον κ. Σφυρή,

Γιατί το Γηροκομείο Κρανιδίου δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα, ενώ η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό;

Γιατί ο Δήμος Ερμιονίδας δεν φρόντισε να το στελεχώσει με το κατάλληλο προσωπικό και να αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα, προκειμένου να ξεκινήσει η φιλοξενία ηλικιωμένων συμπολιτών μας;

Γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια ο κ. Σφυρής δεν έφερε ποτέ ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο το νομικό καθεστώς της λειτουργίας του Γηροκομείου Κρανιδίου και τον τρόπο στελέχωσής του και κάλυψης των λειτουργικών εξόδων του;

Γιατί τέτοια αδιαφορία και απαξίωση μιας τόσο σημαντικής δωρεάς από τον Δήμο Ερμιονίδας;

Γιατί δεν μας λέει ο κ. Σφυρής πότε προβλέπει ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου;

Το πρόγραμμα της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας για την Κοινωνική Πολιτική, το οποίο έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, προβλέπει την λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου, μέσα από την ενσωμάτωσή του στην υπό ίδρυση Δημοτική Κοινωνική Υπηρεσία, αφού ήδη υφίστανται οι κτιριακές εγκαταστάσεις.Δεσμευόμαστε για την άμεση λειτουργία του, αφού σαν νέα Δημοτική Αρχή θα τρέξουμε όλες τις απαραίτητες  διαδικασίες, προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ερμιονίδας να στελεχώσει το Γηροκομείο με το κατάλληλο προσωπικό, να αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα και να ξεκινήσει τη φιλοξενία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας».

 

«Έτοιμο να λειτουργήσει το Γηροκομείο στο Κρανίδι»

Την τοποθέτηση του κ.Λάμπρουυ, προκάλεσε η παρακάτω δημοσιοποίηση του ζητήματος από τον κ.Σφυρή, όπου αναφέρονταν τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η δημιουργία του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Χρ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, κάτι που δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει το Γηροκομείο και να δεχθεί τους έχοντες ανάγκη από φροντίδα της τρίτης ηλικίας.
Σχεδιασμένο σύμφωνα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές από τον αρχιτέκτονα και δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή, αποτελεί ένα στολίδι όχι μόνο για την Ερμιονίδα.
« Αυτό το Γηροκομείο με τον καλύτερο Ευρωπαϊκό και σύγχρονο σχεδιασμό λαμβάνει υπ´ όψιν τις ανάγκες των ανθρώπων της γ’ηλικίας και θα τους προσφέρει φροντίδα και χαρά. Αυτό ήταν το όνειρο μου», όπως ανέφερε η αείμνηστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ στην τελετή θεμελίωσης.
Πλήρως εξοπλισμένα τα δωμάτια και με έπιπλα των δύο αδελφών δωρητών δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς και φιλοξενίας, καθώς οι ηλικιωμένοι έχουν ζήσει με έπιπλα αυτής της εποχής.
Ολοκληρώθηκε με την φροντίδα του εξουσιοδοτημένου φίλου τους και συμπατριώτη Κώστα Ταρούση με απόλυτη συνεργασία με τον αρχιτέκτονα και δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή.
Το Ίδρυμα θα εγκαινιάσει σύντομα το Γηροκομείο και θα δεχθεί τους έχοντες ανάγκη φροντίδας.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ