Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑΡΓΟΣ: Παρουσίαση βιβλίου της Αναστασίας Δημητρίου - Νίνου «Η τσιπούρα η Λενιώ...

ΑΡΓΟΣ: Παρουσίαση βιβλίου της Αναστασίας Δημητρίου – Νίνου «Η τσιπούρα η Λενιώ και η περιπέτεια στο σχολείο»

Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α-Μ και οι Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη,

παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Αναστασίας Δημητρίου – Νίνου με τίτλο «Η τσιπούρα η Λενιώ και η περιπέτεια στο σχολείο», την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης στο Πάρκο Μπόνη.

Η Τσιπούρα η Λενιώ μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να πάει στο σχολείο! Στην πανέμορφη Βυθούπολη, όπου ζει, μία νέα περιπέτεια ξεκινά! Στο σχολείο του βυθού, η Λενιώ θα γεμίσει γνώσεις και θα κάνει πολλούς φίλους. Η δασκάλα της, Αρλέτα η Καρέτα, θα της μάθει ένα σωρό καινούργια και συναρπαστικά πράγματα. Στο ταξίδι της αυτό θα συναντήσει και κάποιες δυσκολίες, αλλά θα τις αντιμετωπίσει με θάρρος και ευγένεια.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό μουσικό παραμύθι γεμάτο φαντασία, που με διασκεδαστικό τρόπο βοηθά τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και τη γνώση, να μάθουν τα γράμματα και τους αριθμούς, να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και τις καλές τέχνες, αλλά και να κατανοήσουν έννοιες, όπως η διαφορετικότητα και η φιλία, ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η οικολογία. Το βιβλίο είναι σε έμμετρη γραφή που βοηθά τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών και εξάπτει τη φαντασία τους!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Αναστασία Δημητρίου – Νίνου γεννήθηκε στο Άργος Αργολίδας με σπουδές στη μουσική από τα 8 της χρόνια στο ωδείο του Ναυπλίου. Αρίστευσε στο Ελληνικό Ωδείο αποκτώντας πτυχία στη φούγκα, την αντίστιξη, την αρμονία και τη μονωδία. Έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκομία με ειδίκευση στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα ORFF καθώς και αγιογραφία στη σχολή της Νίκαιας, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ
Πέτρος Διολίτσης

Οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης
Πένυ Καχριμάνη
Ελένη Σιδέρη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ