Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑπεργούν σήμερα ντελιβεράδες και κούριερ

Απεργούν σήμερα ντελιβεράδες και κούριερ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οδηγοί ντελίβερι, κούριερ και εξωτερικοί υπάλληλοι, διεκδικώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα. Στις 12:00 αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Άρεως.

Εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο “Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας”, καθώς και συλλογική σύμβαση εργασίας, διεκδικούν οδηγοί ντελίβερι, κούριερ και εξωτερικοί υπάλληλοι που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και μοτοπορεία στις 12:00 το μεσημέρι από το Πεδίον του Άρεως, στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης.

Αναλυτικά, τα αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης. Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες. Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ακόμη, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί κάλεσμα λέγοντας: “Για πρώτη φορά, όλοι οι διανομείς συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε σε κοινή μέρα δράσεων σε πολλές πόλεις της χώρας! Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία: Πέμπτη 11 Απρίλη, 10.30 το πρωί Εγνατία με Αγ.Σοφίας. Να μη λείψει κανείς συνάδελφος από αυτή τη σημαντική μέρα! Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα: «Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπειά μας, την ίδια μας τη ζωή! Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι!»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ