Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠέτρος Τατούλης: «Νέες δυναμικές προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου...

Πέτρος Τατούλης: «Νέες δυναμικές προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου εξασφαλίζει η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων»

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπογραφή των συμβάσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε περιοχές του Ιονίου παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 9 Απριλίου 2019.

 

Η πρώτη σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε, αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, που ανήκει στην ΑΟΖ των Περιφερειών Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής των συμβάσεων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συζήτησε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη τις εξελίξεις σε ότι αφορά το οικόπεδο με ονομασία «Δυτικά της Κρήτης» το οποίο ανήκει κατά 95 % στην ΑΟΖ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά 5 % στα Κύθηρα και την Περιφέρεια Αττικής.

«Οι αγώνες πολλών χρόνων δικαιώνουν τις προσπάθειές μας ώστε η Πελοπόννησος να αποτελέσει ένα μεγάλο κομμάτι στην εξέλιξη της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «πολύ σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη για την εκμετάλλευση του οικοπέδου από δύο κοινοπραξίες μεγαθήρια, την Exxon Mobil – Total και τα Ελληνικά Πετρέλαια, με σημαντικές αντιπαροχές στην Πελοπόννησο, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αυτοχρηματοδοτήσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ