LIFESTYLE

My Greece: Η Δέσποινα Βανδή μάζεψε πορτοκάλια, αγκινάρες και δοκίμασε παραδοσιακές νοστιμιές του Ναυπλίου

Στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το γραφικό Ναύπλιο ταξίδεψε η Δέσποινα Βανδή με το My Greece.

Βόλτα στην πόλη και τα μυστικά της πορτοκαλόπιτας
Η Δέσποινα έκανε βόλτα στο πανέμορφο κέντρο όπου δεσπόζουν κτίρια μοναδικής ομορφιάς.

Πρόκειται για μια πόλη με πλούσια ιστορία, αλλά και υπέροχα τοπία, από το Μπούρτζι μέχρι το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία.

Γι’ αυτό και όπως μας είπε σφύζει από τουρισμό όλον τον χρόνο.

Το πιο γνωστό προϊόν της Αργολίδας όπου ανήκει το Ναύπλιο είναι φυσικά τα πορτοκάλια του.

Στην Πύλη Ξηράς, σε ένα γραφικό σκηνικό η Δέσποινα δοκίμασε πορτοκαλόπιτα και έμαθε τα μυστικά της από τον Βαγγέλη Δρίσκα.

Δοκίμασε όμως και τάρτα πορτοκάλι που λίγο αργότερα έμαθε τη συνταγή.

Η Δέσποινα μαζεύει πορτοκάλια και φτιάχνει τάρτα πορτοκάλι
Αφού επισκέφθηκε έναν τυπικό αργολικό πορτοκαλεώνα και μάζεψε πορτοκάλια, σε αυτό το σκηνικό η Δέσποινα και ο Βαγγέλης μας έδειξαν μια συνταγή για τάρτα πορτοκάλι.

Στα σοκάκια της… Ιστορίας
Η Δέσποινα επισκέφθηκε τον Αγ. Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της χώρας, ο Ιωάννης Καποδίστριας και έμαθε σημαντικά πράγματα για το τι οδήγησε σε αυτήν τη μαύρη σελίδα της ελληνικής Ιστορίας.

Μαζεύοντας… αγκινάρες!
Η Δέσποινα έβαλε τη στολή της και τα γάντια της, πήρε… μαχαίρι και βρέθηκε σε κτήμα με αγκινάρες της Κάντιας και έμαθε να κόβει αυτό το πολύτιμο λαχανικό.

Επίσης διδάχτηκε ποια μέρη της αγκινάρας τρώγονται ωμά αλλά και πώς καθαρίζονται και μαγειρεύονται οι αγκινάρες.

Η μαγεία της Επιδαύρου και η ταβέρνα των διάσημων ηθοποιών
Η Δέσποινα Βανδή ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και έμαθε την ιστορία του.

Στο Λυγουριό συνάντησε την κυρία Κατερίνα στην περίφημη ταβέρνα του Λεωνίδα όπου για δεκαετίες συχνάζουν όλοι οι ηθοποιοί που παίζουν στις παραστάσεις της Επιδαύρου.

Εκεί μαγείρεψαν κεφτεδάκια και η κυρία Κατερίνα μοιράστηκε ιστορίες από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και τις παραστάσεις από την δεκαετία του ’60 έως σήμερα.

Η Δέσποινα λίγο πριν φύγει δοκίμασε παραδοσιακές νοστιμιές του Ναυπλίου. Δεν τόλμησε να πλησιάσει την προβατίνα τη λαδόκολλα αλλά προτίμησε ένα παραδοσιακό τυροπιτάρι.

https://cfvod.kaltura.com/p/2299551/sp/229955100/thumbnail/entry_id/1_hvftaahb/version/100001/width/1024/height/576

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Ο εκπαιδευμένος σκύλος “CRUYFF” βρήκε δηλητηριασμένα δολώματα στο Σκαφιδάκι του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ως μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σκαφιδακίου νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του κυνηγετικού…

1 ώρα πριν

Βάψε τα πασχαλιάτικα αυγά σου χωρίς χημικά και βαφές

Το Πάσχα είναι εδώ και σου χτυπάει τη πόρτα. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει από σπιτικά…

7 ώρες πριν

Σε λειτουργία το 10201 η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των…

7 ώρες πριν

DIY: Πασχαλινό στεφάνι με νήμα

Ξεκινήστε την πασχαλινή διακόσμηση από σήμερα κιόλας! Το Πάσχα είναι προ των πυλών και σίγουρα…

9 ώρες πριν

Διενέργεια αρχαιρεσιών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Αργολίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣH ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ των μελών του μη κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών…

9 ώρες πριν

Τελικός Κυπέλλου Αργολίδας και πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του κυπέλου από τον Παναργειακό (βίντεο)

Τελικός Κυπέλλου Αργολίδας  Μεγάλη Τετάρτη στο γήπεδο του Άργους με νίκη του Παναργειακού απέναντι στην…

9 ώρες πριν