Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑAνησυχία για την ασφάλεια και την υγιεινή των εσωτερικών και αύλειων χώρων...

Aνησυχία για την ασφάλεια και την υγιεινή των εσωτερικών και αύλειων χώρων των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Ναυπλίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Ναυπλίου

στην προσπάθειά του να καταγράψει ζητήματα-προβλήματα των δομών όπου τα παιδιά μας περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την υγεία και την ασφάλειά τους, κάλεσε σε συνάντηση τα μέλη του Συλλόγου, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα παρακάτω θέματα.

Μέσα από τη συζήτηση εκφράστηκε η εμπιστοσύνη και η στήριξη των γονιών στο έργο του εκπαιδευτικού αλλά και βοηθητικού προσωπικού των δομών, καθώς και η αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν λόγω ελλείψεων και παρ’ όλα αυτά φροντίζουν, ώστε τα παιδιά μας να περνούν όμορφα και εποικοδομητικά τον χρόνο τους εκεί.

Παράλληλα όμως οι γονείς εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ασφάλεια και την υγιεινή των εσωτερικών και αύλειων χώρων των δομών, ώστε αυτοί να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας.
Πέραν τούτου, προβληματιζόμαστε σε σχέση με την έλλειψη παιδιάτρου, η παρουσία του οποίου θεωρούμε ότι είναι άκρως απαραίτητη, καθώς και με το θέμα του καθημερινού διαιτολογίου των παιδιών.

Τέλος, ένα ακόμα θέμα ακόμα που μας απασχόλησε είναι τα μεγάλα ποσά που μας ζητούν σε τροφεία.
Μετά από τη συνάντηση με τους γονείς, υποβάλαμε γραπτά αιτήματα προς τη ΔΟΚΟΙΠΑΝ και τον Δήμο Ναυπλίου, με τα οποία ζητούμε:

Την άμεση πρόσληψη παιδιάτρου, που ρητά αναφέρεται στο τεύχος Β΄ 4249/05.12.2017 ότι «αποτελεί υποχρέωση του φορέα»

Την εφαρμογή του καθημερινού διαιτολογίου των παιδιών με βάση τα όσα προβλέπονται από τον «Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Τη μείωση των τροφείων στο 1% επί του εισοδήματος.
Σαν σύλλογος και σαν γονείς νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας και θα διεκδικήσουμε τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους όπως τους αξίζει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ