Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠοινική δίωξη σε βάρος του Γκουαϊδό απο την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Ποινική δίωξη σε βάρος του Γκουαϊδό απο την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Tην ασυλία του επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της χώρας από τις κυβερνήσεις περίπου 50 χωρών, ήρε την Τρίτη η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, εγκρίνοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για κατάχρηση εξουσίας.

 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σώματος Δ. Καμπέγιο, η Συντακτική Συνέλευση ψήφισε ομόφωνα υπέρ της πρότασης να «εγκρίνει τη συνέχιση των ποινικών διώξεων από το Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον του βουλευτή» Χουάν Γκουαϊδό.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο και η Συντακτική Συνέλευση αποτελούν όργανα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, καθώς τα μέλη τους έχουν διοριστεί από τον τσαβισμό, όπως αποκαλείται το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, από το όνομα του θανόντα πρώην προέδρου (1999-2013) Ούγο Τσάβες.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Γκουαϊδό δήλωνε πως φοβόταν ότι οι αρχές θα προχωρούσαν στη σύλληψή του. «Μπορεί να προσπαθήσουν να με απαγάγουν. Ξέρετε πώς δρα το καθεστώς. Δεν πρόκειται για κατατρεγμό πλέον, πρόκειται για ιερά εξέταση. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Ο λαός είναι αποφασισμένος και τίποτα δεν θα μας σταματήσει», διαβεβαίωσε ο ίδιος μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του από τη Συντακτική Συνέλευση.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ