Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤ. Χειβιδόπουλος: Παραμένω αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

Τ. Χειβιδόπουλος: Παραμένω αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

Πήρε θέση ο Τάσσος Χειβιδόπουλος μετά την απόφαση του περιφερειάρχη να του περιορίσει τις αρμοδιότητές του από την στιγμή που επισήμως διεκδικεί τον Δήμο Άργους-Μυκηνών.

 

Αναφέρει ο Τ.Χειβιδόπουλος, πως η απόφαση του περιφερειάρχη δεν έγινε ερήμην του και οτι ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί για τις πολιτικές του επιλογές τον θεσμό που υπηρετεί . Αναλυτικά:

Υπάρχουν ορισμένοι, οι οποίοι θέλουν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την διαγραφή τους ή τις δικαστικές τους περιπέτειες. Εύχονται (οι ήδη διαγραφέντες) να δημιουργηθεί ή και να υφίσταται “κόντρα” ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και το πρόσωπό μου, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Η αλεπού με την κομμένη ουρά πάντα θα εφευρίσκει ότι και οι άλλες κομμένη ουρά έχουν…

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη δεν έχει γίνει ερήμην μου, όπως το παρουσιάζουν, ούτε διαγράφει συνοπτικώς ο Περιφερειάρχης τους επί χρόνια συνεργάτες του – όπως κάποιοι άλλοι διεγράφησαν με συνοπτικές διαδικασίες – και μάλιστα για να τους ικανοποιήσει πολιτικά, όπως ήδη διαδίδουν στα ανώνυμα και επώνυμα μέσα της επιρροής τους.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό και των δύο μας στη θεσμική αυτοτέλεια και τη θεσμική θωράκιση της Αυτοδιοίκησης. Κυρίως εκφράζει την προσωπική μου στάση, την πολιτική και σταθερή μου άποψη, ότι δεν χρησιμοποίησα και δεν χρησιμοποιώ για τις προσωπικές μου πολιτικές επιλογές τον θεσμό που υπηρετώ. Άραγε, οι πανηγυρίζοντες επικριτές μου, μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο για την χρήση των μηχανισμών του Δήμου Άργους – Μυκηνών από τους ίδιους;

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη δεν έρχεται στο κενό, αλλά είναι προϊόν κοινών διαβουλεύσεών μας και κυρίως της κοινής ευαισθησίας μας για την εφαρμογή των, εκ του νόμου, προβλεπόμενων ρυθμίσεων για την προεκλογική περίοδο.

Παραμένω λοιπόν Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, πιστός στην εντολή των πολιτών, ασκώντας όλες τις αρμοδιότητες που μου αναθέτει ο νόμος και τα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας, έως το τέλος της θητείας  της παρούσης Περιφερειακής Αρχής. 

Όσοι λοιπόν, αντί να χαιρετίζουν τέτοιες ενέργειες, που αποδεικνύουν την πολιτική ευαισθησία μου, σπεύδουν να με “παραιτήσουν” και να επενδύσουν σε “κόντρα” δική μου με τον Περιφερειάρχη, είναι ανάξιοι σχολιασμού.

Η πορεία μου άλλωστε μέχρι σήμερα στην Αυτοδιοίκηση ήταν πάντοτε ασυμβίβαστη και οι επιλογές μου προϊόν δικών μου και μόνο αποφάσεων και έτσι θα συνεχίσω δημοκρατικά, αδέσμευτα και ανεξάρτητα.

Καμία κόντρα λοιπόν δεν υπάρχει ανάμεσα σε εμένα και τον Περιφερειάρχη. Απλά, πιστοί και οι δυο σε αυτά που πιστεύουμε, προχωράμε στον δρόμο που επιλέξαμε.

ΥΓ. Παραθέτω την παράγραφο 3 του άρθρου 160 του Καλλικράτη, όπου αναφέρονται ρητά οι αρμοδιότητές μου εκ του Νόμου.

Άρθρο 160 Αντιπεριφερειάρχες.

  1. Οι άμεσα εκλεγόμενοι Αντιπεριφερειάρχες έχουν και τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α) συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, που λειτουργούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας,

β) εκτελούν τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη, του Περιφερειακού Συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα, όπου είναι κατά τόπο αρμόδιοι,

γ) ασκούν όλες τις αρμοδιότητες που τους μεταβιβάζει ο Περιφερειάρχης,

δ) διατυπώνουν εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για το σχεδιασμό μέτρων πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας,

ε) έχουν την ευθύνη της διάθεσης και του συντονισμού δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών και άλλων καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που τους παρέχει ο Περιφερειάρχης,

στ) προεδρεύουν του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ